tiistai 12. marraskuuta 2013

Suklaa-avocado-chili raakakakku

Tein isänpäiväksi tänä vuonna raakakakkua, onneksi isäni tykkäsi siitä :) Vanhemmillani ei tosin ole blenderiä, joten jouduin käyttämään sauvasekoitinta: toista kertaa en kyllä sillä ryhdy raakakakkua leipomaan, sen verran kävivoimille käyvää se oli. Mutta kakku siitä lopulta kuitenkin syntyi! Tämä oli ensimmäinen raakakakkuni ja olen kyllä oikein tyytyväinen lopputulokseen ja makuun :)

  

Suklaa-avocado-chili raakakakku
 
2,5 dl saksanpähkinöitä (yön yli liotettuna)
2,5 dl tuoreita taateleita (kivet poistettuna)

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia, jotta kakku on helpompi irrottaa vuoasta. Aja saksanpähkinät ja taatelit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi ja levitä se vuoan pohjalle.

2,5 dl cashewpähkinöitä (yön yli liotettuna)
1 dl kaakaovoita (raastettuna & vesihauteessa sulatettuna)
1 dl intiaanisokeria
0,5 dl raakakaakaojauhetta
1 kypsä avocado
ripaus chiliä 
mulpereita ja kookoshiutaleita koristeeksi

Blendaa cashewpähkinät, raakakaakaojauhe, sula kaakaovoi ja intiaanisokeri sileäksi massaksi ja kaada se pohjan päälle. Siisti lopuksi reunat ja laita vuoka puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään. Irrota kakku vuoasta, kun se on vielä hieman jähmeä. Ripottele kakun päälle mulpereita ja kookoshiutaleita koristeeksi ja säilytä sitä jääkaapissa. Huom! Kakku kannattaa paloitella veteen kastetulla ohuella veitsellä.  

5 kommenttia:

  1. Tää kuulostaa hyvältä! Et viitsisi samanmoista pyöräyttää viikonlopuksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmmm, ehkä voisin pyöräyttääkin. Ihan viimeistään tammikuussa ajattelin tätä teille tarjoilla ;)

      Poista
  2. Hei Pinja! Ihana ohje, kiitos. Teimme ensimmäisen raakakakkumme ja se saavutti suuren suosion vappupöydässä. Laitoimme päälle eri marjoja ja kaakaovoin tilalle kookosöljyä. Lisäksi totesimme, että jos päällisestä jättäisi avocadon pois, niin siitä tulisi "mutakakkumaisempi". Hauskaa kun näitä voi varioida niin paljon. Kiitos kivasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla, että joku muukin on tykännyt tästä reseptistä :) Se on niin totta ja mielestäni parasta raakakakuissa, että niitä voi varioida helposti oman makuisikseen!

      Kiitos kauniista palautteesta, tämä piristi kummasti päivää :)

      Poista

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)