lauantai 2. marraskuuta 2013

Poreita herukanlehdistä

Tuli tuosta seljankukkamehusta mieleen, että onhan niitä muitakin älyttömän hyviä alkoholittomia juhlajuomia. Esimerkiksi KontioMehun herukanlehtijuoma on oiva valinta juhlavaksi kippisteltäväksi ilman alkoholia. Vastaavaa kuohujuomaa saa myös karpalona, mutta sitä en ole vielä maistanut.


Tutustuin herukanlehtijuomaan noin puolitoista vuotta sitten silloisen työpaikkani virkistyspäivässä. Olimme Linnanmäellä ensin pyörimässä laitteissa ja lopuksi syömässä keittiömaailma Kattilassa. Otimme aluksi lasit kuohuvaa ja joku pyysi alkoholitonta sellaista, koska oli autolla liikenteessä. Hänelle suositeltiin herukanlehtijuomaa ja hän kehui sitä niin hyväksi, että meidän muidenkin oli pakko maistaa. Siinähän kävi sitten niin, että useampi taisi vaihtaa alkoholillisen versionsa santsilasin kohdalla herukanlehteen :)


Vuonna 2008 markkinoille tulleet juhlavat kuohujuomat valmistetaan Pohjois-Karjalassa, tarkemmin ottaen Jakokoskella. Herukanlehtijuoman perusta on Kiiskisten sukutilalta käsin poimituissa keväisissä mustaherukanlehdissä, karpalokuohussa puolestaan täyskarpalomehussa. Lehtikuohujuoma on 100 prosenttisesti suomalainen tuote. 
   

Ostin Lehtikuohua tämän viikonlopun kunniaksi ihan muuten vain. On se vaan jännä, että kun kuohuvaa juomaa kaataa viinilasiin, tulee heti juhlava olo. Siitäkin huolimatta, ettei juomassa ole alkoholia ja vaikka päällä olisi juhlamekon sijaan legginssit ja villapaita sitä nauttiessa :) Vietämme siis tänään koti-iltaa, mutta halusimme (tai oikeastaan minä halusin) saada siihen kuitenkin sellaisen pienen erityisen twistin. Herukanlehtijuoma ajoi asian. 


 Skål! 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)