torstai 14. marraskuuta 2013

Dr. Bronner's Magic Soap

Useista (etenkin ulkomaisista) nettimedioista on voinut viime aikoina lukea, että muun muassa Gwyneth Paltrow'n, Lady Gagan, Sandra Bullockin, Drew Barrymoren ja jopa Eminemin salainen kauneusase on yhdysvaltalaisen perheyrityksen, Dr. Bronner'sin, taikasaippua. Ylistetty ihmesaippua on paitsi erittäin kohtuuhintainen myös tuotettu täysin luomusti ja reilusti, eikä sitä ole testattu eläinkokein. 

Brändi on oikeastaan todella vanha, sillä se on perustettu jo vuonna 1948. Kun kuulin tästä saippuasta ensimmäisen kerran elokuussa, yritin metsästää sitä heti käsiini. Pettymykseni oli suuri, kun tajusin, ettei merkkiä saanut kuin nettikaupoista. En viitsinyt tilata muutaman euron tuotetta netistä, koska päälle olisi vielä tullut postimaksut yms. 


Marraskuu toi kuitenkin tullessaan ilouutisen: nyt näitä Jenkkilässä kulttimaineeseen nousseita tuotteita saa myös Suomesta, Stockmannilta :) Heti, kun kuulin tästä, säntäsin Stockalle ja kävin ostamassa laventelin tuoksuista käsi- ja vartalosaippuaa. Käytän sitä käsisaippuana.

Dr. Bronner'sin saippuapullot ovat jotenkin hyvin sympaattisia, sillä niiden ympärille on kirjoitettu pienellä fontilla brändin koko historia. Tykkään tästä saippuasta kovasti, sillä sen öljymäinen koostumus ei kuivata käsien ihoa liikaa. Valitsemani laventelin tuoksu on vain omaan makuuni hitusen liian lääkemäinen, joten seuraavalla ostokerralla valitsen toisen tuoksun. Testasin myös saamaani sarjan 18-in-1 laventelisaippuaa, jonka sanotaan olevan Dr. Bronner'sin tunnetuin tuote. Sen nimi tulee siitä, että saippua sopii 18 eri käyttötarkoitukseen: kasvojen puhdistuksesta hammastahnan kautta auton pesuun. Muista käyttömahdollisuuksista voi lukea lisää täältä. Itse olen toistaiseksi tyytynyt käyttämään saippuaa vain vartalon pesuun. Siinä se toimii kyllä hyvin; puhdasta tulee.


18-in-1 saippuan öljymäinen koostumus muuttuu sitä käsiin hangatessa vaahdoksi, joka pesee ihon puhtaaksi. Tässä 18-in-1:ssa laventelin tuoksu on paljon miedompi kuin käsisaippuassa ja muistuttaa mielestäni hyvin paljon Frantsilan laventelin tuoksuista eteeristä öljyä, jota poltan tuoksulyhdyssäni. Laventelin sanotaan olevan mieltä ja kehoa rauhoittava ja mielestäni se toimii juuri niin lämpimässä suihkussa. Pieni miinus ainoastaan siitä, että ihoni ei jäänyt saippuan jäljiltä aivan niin silkkisen pehmeäksi kuin mitä olin odottanut.   

PS. Stockalta ei muuten saa Dr. Bronner'sin palasaippuoita. Syytä ei osattu kertoa, niitä ei kuulemma vain ole valikoimissa, eikä ilmeisesti ole myöskään tulossa ainakaan lähiaikoina.  

4 kommenttia:

 1. Mä haluan kuulla, kun kokeilet saippuaa hampaisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se testi taitaa kyllä jäädä multa tekemättä. Ihan suosiolla jätän sen muille :D

   Poista
 2. Pesin palasaippualla ja laventelintuoksuisella 18 in 1-saippualla hampaat ja natisevan puhdasta tuli. Maku nyt ei ollut parhaimpia, mutta hyvin ne sopivat siihenkin tarkoitukseen. Käyttämäni palasaippua oli hajustamaton. Pahaa jälkimakua ei kyllä jäänyt kummastakaan, mutta kokemus oli ns. mielenkiintoinen. Jokainen päättäköön itse millä hampaansa pesee, mutta jos sattuu unohtumaan kotiin, tämä ajaa kyllä asian eikä vaahtoakaan liikaa. Rohkeasti vaan kokeilemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista. Ehkäpä siis itsekin vielä joskus uskaltaudun kokeilemaan :)

   Poista

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)