keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Vesihaaste

Satuin lukemaan artikkelin, jossa brittiläinen toimittaja Sarah Smith oli juonut kuukauden ajan kolme litraa vettä päivässä. Hänen kasvonsa olivat tuossa ajassa ja tuolla määrällä vettä per päivä muuttuneet selvästi paremman näköisiksi: musta silmänaluset olivat hävinneet, iho näytti kirkkaammalta ja sileämmältä ja muutenkin hän näytti paljon freesimmältä. 


Hänestä on Mail Onlinen jutussa ennen ja jälkeen -kuvat. Minusta tosin näyttää, että tuossa jälkeen-kuvassa on käytetty erilaista valoa, joka jo itsessään saa kasvot näyttämään paremmilta. Olisiko kuvaa myös hieman Photoshopattu? Kun ei voi tietää varmaksi, täytyy kokeilla itse samaa!


Aion siis haastaa itseni tästä päivästä lähtien juomaan neljän viikon ajan kolme litraa vettä päivässä. Nykyään juon vettä noin 1-2 litraa päivässä. Veikkaan, että keskiarvo on varmaan noin 1,5 l/pvä, joten parannettavaa on minullakin. 


Sarah Smith alkoi alunperin juoda enemmän vettä siksi, että hän kärsi päänsärystä ja suolisto-ongelmista. Lääkäri oli kehottanut häntä kokeilemaan noihin vaivoihin runsaampaa veden juontia. Minulla ei päänsärkyä ole, mutta vatsan turvotusta kylläkin on esiintynyt viime aikoina usein. Saas nähdä auttaako runsaampi veden juonti turvotukseen ja alkaako myös naama näyttää freesimmältä kuin aiemmin ;)


4 kommenttia:

 1. Joskus luin, että tuo vesimäärä voisi olla jopa liikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas olen ymmärtänyt, että sellanen 4-5 litraa päivässä on liikaa, mutta ei vielä kolme.

   Poista
 2. Haha, joo taitaa olla aika photoshopattua kamaa tuo "jälkeen kuva" :D Rypytkin suoritstuu! Mutta hyvä haaste! Ja kolme litraa päivässä ei ole liikaa, varsinkin jos liikkuu yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ;) Ja hyvähyvä, sitä minäkin, että kolme litraa on vielä ihan passeli vesimäärä päivässä. Urheilen nykyään 3-5 kertaa viikossa, joten liikkumisenikin sopii siis tuohon mainiosti. Veikkaan, että kolme litraa olisi hyvä määrä etenkin kesällä, kun hikoilee liikkumattakin enemmän. Ainakin, jos on hyvä kesä :)

   Poista

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)