perjantai 3. toukokuuta 2013

Spirulina-linssipata

Kokkailin ihan vahingossa tänään uuden lempiruokani: ihan sairaan hyvän linssipadan, johon lisäsin lopuksi spirulinaa. Hyvää ja samalla terveellistä, namskis :) 


Tykkään pataruoista, sillä niitä on helppo ja nopea valmistaa. Usein teen patoja melko samalla ja hyväksi havaitulla reseptillä, mutta silloin tällöin (kuten tänään) ajattelin kokeilla jotain uutta. Patoja on muuten siksikin kiva tehdä, että yleensä niiden valmistusta varten ei tarvitse käydä erikseen kaupassa: nytkin kaikki ainekset löytyivät jo valmiiksi kaapista :)

Tässä tämän kertainen luomukseni:

Spirulina-linssipata

1 porkkana
1 punainen paprika
2 varsisellerin vartta
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
vihreitä ja punaisia linssejä, molempia noin pari desiä
1 tölkki lisäaineettomia paseerattuja tomaatteja
noin desi auringonkukan siemeniä
kourallinen cashewpähkinöitä
2 tl spirulinaa
ripaus suolaa
maun mukaan chiliä
kookosöljyä paistamiseen
koristeeksi/ höysteeksi sinimailasen ituja
 

Paista sipuli ja valkosipuli ensin kookosöljyssä ja laita vihreät linssit kiehumaan. Lisää sitten pannulle tölkillinen paseerattuja tomaatteja ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon seuraavaksi paprika, selleri, porkkana, siemenet, pähkinät ja keitetyt vihreät linssit, punaiset linssit voi laittaa joukkoon sellaisenaan. Anna hautua muutama minuutti. Ota lopuksi pata pois hellalta ja lisää ensin mausteet ja viimeiseksi spirulina ja sekoita. Tarjoile sinimailasin idun kanssa.  


 Erityisesti olin iloinen siitä, että spirulina-linssipatani sai kehuja myös mieheltäni :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)