perjantai 10. toukokuuta 2013

Pakko saada hapsutakki!

Olen jo jonkin aikaa himoinnut mustaa, nahkaista biker-mallista hapsutakkia ja nyt se hapsutakki-himo taas iski ja kovaa. Ongelmana on vain se, että pitäisi löytää jostain juuri sellainen oikeanlainen hapsutakki. Oikeanlainen tarkoittaa omissa mielikuvissani tässä kohtaa tarpeeksi siromallista biker-nahkatakkia, joka olisi mielellään käytetty eli valmiiksi pehmeäksi kulutettu. Hapsuja pitäisi olla hihojen lisäksi selässä, mutta ne eivät saisi olla liian pitkiä. Jotain tämän tyylistä haen:

Kuva: girlswithstyle.com

Hapsutakin voisi tehdä myös itse, mutta en kyllä luota ihan niin paljon omiin ompelutaitoihini, että alkaisin ommella hapsuja yhtään mihinkään takkiin, saati nahkatakkiin. Toisaalta googlettamalla selvisi, että takin ei välttämättä tarvitsisi olla nahkaa: joku oli ommellut itse nahkaiset hapsut biker-malliseen tummanharmaaseen farkkutakkiin. Sekin näytti ainakin kuvan perusteella hitsin hyvältä. Voi kunpa osaisinkin tuunailla vaatteita tuolla tavalla... 


Taitaa tuunailu nimittäin omalla kohdallani jäädä haaveeksi vain... Jos nimittäin vanhat merkit pitävät paikkansa, niin vaikka innostuisinkin tämän kaltaisesta DIY-projektista ja hankkisin kaikki vermeet, ne jäisivät kuukaisiksi kaappiin lojumaan, koska en vain sitten saisikaan aikaiseksi aloittaa. Viimeksi näin kävi olkkarin verhojen ompelu -projektilleni. Ja kyseessä oli sentään vain verhojen ompelu. Kun lopulta sain aloitettua, hommaan taisi mennä puolisen tuntia :) Noh, nyt viimein on ihan itse ommellut verhot ikkunassa!  

Ylärivin molemmat takit: Asos, alarivi vasemmalta: Asos & tillys.com
 
Äh, löydänköhän koskaan sitä oikeaa hapsutakkia? Mistähän kannattaisi etsiä? Vitsit se olisi vaan niin hiano! Noissa kaikissa inspiskuvissani on joku juttu, joka ei täsmää: jos esim. edestä näyttää hyvältä, takana ei olekaan hapsuja tai toisinpäin; takaa näyttää hyvältä, mutta edessä on joku feelu.

Yhdellä all-time favourite tyyli-ikonillani Kate Mossilla on näköjään myös bongattu hapsutakki. Hieman vain
erilainen kuin minkä itse haluaisin, mutta magea tuokin! Kuvat: posh24.com ja graziadaily.co.uk

Näiden takki-haaveiden lomasta ihanaa & aurinkoista äitienpäiväviikonloppua kaikille! :) 

4 kommenttia:

 1. Tiedätkö onko hapsu- ja nahkavaatteet tulossa taas muotiin? Itse en mitään muodista ymmärrä, mutta nyt olen innostunut ompelemaan nahkasta vaatteita. Ompelen nahkachapseja motoristeille, ja he pyytävät ne pitkillä hapsuilla. Tästä aloin miettimään, että haluaisin itsekin hapsutakin, mutta kerropa millaiset olisivat muotia nyt tai kohta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minusta nahkavaatteet ovat aina tavalla tai toisella muodissa. Etenkin laadukas nahkatakki on aina tyylikäs (esimerkiksi biker-mallinen) ja viime aikoina myös nahkashortsit, -hameet ja -legginssit ovat tulleet taas pinnalle.

   Itse en juurikaan viimeisimpiä trendejä seuraa vaan enemmänkin sitä, mikä silmääni miellyttää. Tykkään inkkarimeiningistä eli hapsuista, sulista ja etnisistä kuvioista, mutta toisaalta tyylissäni on vaikutteita myös villin lännen cowgirlistä ja -60/-70 luvuista.

   En siis ehkä ole paras henkilö neuvomaan siinä, millainen nahka-/hapsutakki on nyt tai kohta muotia. En itse asiassa ole edes varma onko hapsuinen nahtakki ylipäätään nyt muodissa. Minusta sellainen on kuitenkin hitsin hieno ja jos vain suinkin jostain sellaisen haluamani löydän, aion kyllä ostaa heti :)

   Mielestäni sinunkin kannattaa siis hankkia sellainen hapsutakki, jonka mallista itse pidät eniten. Muutenkin neuvoisin ostamaan vaatteita enemmänkin sen mukaan, mistä itse tykkää, kuin sen, minkä muotisuunnittelijat päättävät kulloinkin olevan muotia :) Siten sinun ei tarvitse uusia jatkuvasti vaatekaappiasi ja lookistasi tulee persoonallisempi.

   Ja kun osaat ommella, sinähän voit ostaa ensin tavallisen nahkatakin ja ommella hapsut siihen itse! Siten saat ne juuri sen pituisiksi ja juuri niihin kohtiin kuin itse haluat. Ota mallia vaikka noista tuohon ylle liittämistäni kuvista. Sinulla on kyllä kaikin puolin todella hyvä tilanne, kun osaat ommellakin :) Voi kun itsekin osaisin...

   Onnea hapsutakin etsintään/ valmistamiseen ja ihanaa kesää!

   Poista
 2. mulla löytyis 20 vuota sitten hommattu takki varmasti pehmee jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko siis myymässä sitä? Vai tuunaamassa itsellesi? :)

   Poista

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)