lauantai 11. toukokuuta 2013

Aloittelijan raakasuklaa

Koska en ole kovasta halusta huolimatta vielä juurikaan omin voimin raakasuklaata valmistanut (lähinnä vain syönyt ;), päätin aloittaa suklaakokkailun valmispakkauksella. Ja voin suositella sitä enemmän kuin lämpimästi: ihan tajuttoman helpoksihan homma on tehty! 

CocoVin raakasuklaan valmistuspaketista löytyy kaikki tarvittavat raaka-aineet valmiiksi mitattuina, joten kokin tarvitsee vain laittaa ne oikeassa järjestyksessä haudutuskattilaan ja hämmentää. Paketin takana on ohjeet tähän. Raakasuklaan valmistus ei muutenkaan mitään rakettitiedettä ole, mutta etenkään kyseisen paketin avulla ei vaan kertakaikkiaan VOI epäonnistua. 

 
Ainoastaan lämpötila vähän huoletti minua kokkailun aikana. Meillä ei ole lämpömittaria, joten minun piti vain fiiliksen mukaan ja sormella kokeillen pitää huoli siitä, ettei lämpö kattilassa nouse yli 50 asteen. Tsekkauksen voi onneksi tehdä myös sormella kokeillen: jos suklaaseosta pystyy koko ajan kokeilemaan polttamatta sormiaan, lämpö ei ole noussut liikaa. Seosta kannattaa siis sulattaa hiljalleen pienellä lämmöllä.

Jos et omista haudutuskattilaa, voi kookosöljyn ja kaakaovoin sulattaa myös lämpimässä vesihauteessa vaikkapa lavuaarissa. Tämä vaatii kuitenkin tarkkuutta, koska vettä ei saisi joutua raaka-aineisiin. Tämänkään takia en ole aiemmin raakasuklaata juuri tehnyt, koska meillä ei aiemmin ollut haudutuskattilaa. Kerran yritin tuota vesihaude-hommaa ja suklaani meni pilalle. Se jäi jotenkin ihan jauhoiseksi ja piparminttuöljyäkin taisi seokseen lorahtaa vähän liikaa... Nyt on asiat toisin ihan jo senkin puolesta, että saimme vuoden alussa ystäviltäni tuparilahjaksi haudutuskattilan, jee :) Kiitos tytöt vielä <3

Valmis raakasuklaan valmistuspaketti sisältää kylmäpuristettua kaakaovoita, kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä, agavesiirappia, lucumaa, goji-marjoja, raakaa kaakaojauhetta, macaa ja ruususuolaa (tunnetaan myös nimillä kristallisuola, vuorisuola, Himalajan suola). Raaka-aineet voisi tietysti myös ostaa erikseen, mutta paketissa niitä on juuri oikea määrä, juuri oikeassa suhteessa toisiinsa. Eli jos on epävarma taidoistaan, paketin avulla tulee ainakin pelatuksi varman päälle :)

  
Ja sitten päästäänkin tärkeimpään, eli siihen makuun. Kyllä vain, valmispaketilla suklaasta tuli todella hyvää ja jopa mieheni, jonka mielestä suklaan kuuluu olla makeaa, kehui tätä raakaherkkua :) Ja niinhän siinä kävi, että satsi (19 suurehkoa palaa) hävisi parissa päivässä parempiin suihin. Taisin tosin itse olla se, joka vähän väliä kävi herkkukaapilla... Se huono puoli suklaan kotivalmistuksessa onkin, että sitten sitä tulee syötyä koko ajan ;)

Kertaukseksi vielä niille, jotka ovat vasta tutustumassa raakasuklaaseen, niin kyseessähän on siis taivaallisen hyvä, mutta terveellinen herkku. Sitä valmistetaan puhtaista, alkuperäisistä ja ravinnetiheistä raaka-aineista, joita ei missään valmistusvaiheessa kuumenneta niin paljoa, että niiden sisältämät kasviravinteet, entsyymit ja vitamiinit tuhoutuisivat. Kun raakasuklaaseen lisätään vielä superfoodeja, se saa kivan makusäväyksen lisäksi vieläkin enemmän hyvää ravinnetiheää sisältöä: mineraaleja, vitamiineja, antioksidantteja ja amonihappoja. Omnom ja slurps :)         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)