perjantai 10. toukokuuta 2013

Jalkapöytien kaarista ja lättäjaloista

Kävin viime syksynä jalka-analyysissä ja kuulin järkytyksekseni, että sekä jalkapöytieni sisäsyrjän pitkittäiset että päkiöiden kohdalla olevat poikittaiset kaareni ovat madaltuneet. Sehän tarkoittaa suomeksi sitä, että minulla on lättäjalat. Nice.

Kuva on otettu Curaçaossa elokuussa 2012. Siinä ne mun lättäjälkani nyt ovat!
Tässä tosin ruskettuneina... kesä tule jo :)

No mutta, onneksi asialle voidaan ainakin yrittää tehdä jotain. Sain muutama viikko sitten testiin FootBalancen QuickFit-pohjalliset, jotka muotoutuvat oman jalan mukaan, mutta tukevat ja muokkaavat jalkapöytien luonnollisia kaaria olemalla valmiiksi reilusti kaarevat.

Tuo musta lätkä muuttuu uunissa punaiseksi, kun pohjalliset ovat valmiit asetettavaksi kenkiin muotoilua varten.

QuickFittejä piti lämmittää ensin 80-asteisessa uunissa viiden minuutin ajan, sillä ne asetetaan kenkiin hieman lämpiminä. Sitten mahdollisimman nopeasti kengät jalkaan ja kävelemään. Suositus oli, että niillä pitää kävellä noin viiden minuutin ajan, jotta pohjalliset muotoutuvat omiin jalkoihin, mutta minä lähdin innoissani heti tunnin reippaalle kävelylenkille uusine pohjallisineni :) 

  
Ja hyvähän niillä oli steppailla! Laitoin pohjalliset urheilukenkiini, joilla yleensä lähinnä juoksen. Olisin halunnut laittaa QiuckFitit Converseihini, sillä nehän ovat niin tasapohjaiset kuin vain olla voivat. Niissä siis todella tarvitsisin lisätukea kaariini, mutta pohjallisten lesti oli All Starseihin liian suuri :(  Lähinnä kai liian pitkä, mutta ehkä myös hieman liian leveä.

Jouduin muutenkin jo leikkaamaan pohjallisia kärjistä, sillä ne olivat hieman liian pitkät myös urheilukenkiini. Otin juoksukenkien omat pohjalliset malliksi ja muotoilin QuickFitit niiden kokoisiksi. En sitten uskaltanut leikata pohjallisia enää enempää Converseja varten, koska pelkäsin etteivät ne sitten enää sopisikaan urheilukenkiin... Ihanne olisi, että voisin vaihdella niitä useiden eri kenkien välillä. Mutta mutta. Nyt kun ne istuvat täydellisesti juoksukenkiin, en raaskisi mennä niitä enää härkkimään.

Olen ehtinyt tähän mennessä juosta noin kymmenisen lenkkiä QuickFit-pohjallisilla tehostetuilla kengillä. Ainakin siis lenkillä jalkapöytäni saavat "kaarihoitoa" :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)