Raaka porkkanakakku
Pohja:
500 g porkkanoita
5 dl pekaanipähkinöitä
500 g porkkanoita
5 dl pekaanipähkinöitä
3,5 dl taateleita
2 appelsiinin mehu
2 appelsiinin mehu
0,5 dl rusinoita
1 dl kookoshiutaleita
2 tl kanelia
2 tl muskottipähkinää
1 tl tuoretta inkivääriä raasteena
1 tl maca-jauhetta
0,5 dl Himalajan suolaa
1 dl kookoshiutaleita
2 tl kanelia
2 tl muskottipähkinää
1 tl tuoretta inkivääriä raasteena
1 tl maca-jauhetta
0,5 dl Himalajan suolaa
Kuori ja pilko porkkanat. Aja ne 
tehosekoittimessa soseeksi ja laita massa isoon kulhoon. Voit käyttää 
kakussa myös porkkanan blendaamisessa jääneen kuidun ja lisätä sen 
sekaan hieman mehua tuomaan kosteutta. Surauta pähkinät blenderissä täysin 
hienoksi seokseksi ja lisää se porkkanasoseen joukkoon.
Liota taateleita yön yli, poista 
niistä mahdolliset siemenet ja laita tehosekoittimeen.
 Purista joukkoon appelsiinien mehu. Käytä apunasi tiheäsilmäistä 
siivilää, jotta hedelmän siemenet eivät tule mukana. Blendaa ainekset 
tehosekoittimessa tahnaksi ja lisää porkkanapähkinäseoksen 
joukkoon.
Sekoita rusinat, kookoshiutaleet, kaneli, muskottipähkinä, inkivääri, maca ja suola keskenään perusteellisesti ja lisää muun pohjan joukkoon. Jos taikina jää liian kosteaksi, 
voit lisätä siihen esimerkiksi kookos- tai mantelijauhoa. Levitä massa 
tasaisesti irtopohjavuokaan (myös joku muu vuoka käy) ja siisti lopuksi reunat.
Vaniljakuorrute:
3,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl raikasta vettä
2 rkl hunajaa/ agavesiirappia
3 rkl kookosöljyä
1/4 tl laadukasta suolaa
1 tl aitoa vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon sisus
Blendaa
 kaikki ainekset silkkiseksi. Kaada kuorrute kakun päälle. Koristele pähkinöillä, goji-marjoilla ja mulpereilla tai muotoile 
porkkanasta suloisia kiekuroita. Vie 
vuoka sitten pakastimeen, jotta kakku hieman vetäytyy ja siirrä se 
jääkaappiin muutamaa tuntia ennen tarjoilua. 
Irrota irtopohjavuoka, kun 
kakku on vielä kohmeessa ja käytä sen leikkaamiseen ohutta kasteltua 
veistä. Kakku säilyy syötävänä noin kolme päivää, mutta jos pakastat 
sen, se säilyy hyvänä noin kuukauden.
Irtopohjavuokani on rikki, joten tein kakun tällä kertaa uunivuokaan. Jos kakkua ei tarvitse laittaa esille mihinkään, se on ihan hyvä vaihtoehto :) 
Suloista viikkoa <3 Muistakaahan nauttia lempeästä kevätsäästä!    
   
 


 
Nam!
VastaaPoista