maanantai 24. maaliskuuta 2014

Raaka porkkanakakku

Innostuin eilen leipomaan porkkanaraakakakkua. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein sitä ominpäin (osallistuin lokakuussa 2012 raakaruokakurssille, jossa leivoimme kyseistä kakkua yhdessä). Muuten meni ihan nappiin, etenkin maku, mutta koostumus jäi ehkä hieman liian kosteaksi silti, vaikka lisäsin aika paljon ylimääräisiä mantelijauhoja pohjataikinaan. Noh, se ei haittaa, sillä makuhan se on se pääasia. Ja kakku on todella hyvää!


Raaka porkkanakakku

Pohja:
500 g porkkanoita
5 dl pekaanipähkinöitä
3,5 dl taateleita
2 appelsiinin mehu
0,5 dl rusinoita
1 dl kookoshiutaleita
2 tl kanelia
2 tl muskottipähkinää
1 tl tuoretta inkivääriä raasteena
1 tl maca-jauhetta
0,5 dl Himalajan suolaa

Kuori ja pilko porkkanat. Aja ne tehosekoittimessa soseeksi ja laita massa isoon kulhoon. Voit käyttää kakussa myös porkkanan blendaamisessa jääneen kuidun ja lisätä sen sekaan hieman mehua tuomaan kosteutta. Surauta pähkinät blenderissä täysin hienoksi seokseksi ja lisää se porkkanasoseen joukkoon.


Liota taateleita yön yli, poista niistä mahdolliset siemenet ja laita tehosekoittimeen. Purista joukkoon appelsiinien mehu. Käytä apunasi tiheäsilmäistä siivilää, jotta hedelmän siemenet eivät tule mukana. Blendaa ainekset tehosekoittimessa tahnaksi ja lisää porkkanapähkinäseoksen joukkoon.


Sekoita rusinat, kookoshiutaleet, kaneli, muskottipähkinä, inkivääri, maca ja suola keskenään perusteellisesti ja lisää muun pohjan joukkoon. Jos taikina jää liian kosteaksi, voit lisätä siihen esimerkiksi kookos- tai mantelijauhoa. Levitä massa tasaisesti irtopohjavuokaan (myös joku muu vuoka käy) ja siisti lopuksi reunat.

Vaniljakuorrute:

3,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl raikasta vettä
2 rkl hunajaa/ agavesiirappia
3 rkl kookosöljyä
1/4 tl laadukasta suolaa
1 tl aitoa vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon sisus

Blendaa kaikki ainekset silkkiseksi. Kaada kuorrute kakun päälle. Koristele pähkinöillä, goji-marjoilla ja mulpereilla tai muotoile porkkanasta suloisia kiekuroita. Vie vuoka sitten pakastimeen, jotta kakku hieman vetäytyy ja siirrä se jääkaappiin muutamaa tuntia ennen tarjoilua. 



Irrota irtopohjavuoka, kun kakku on vielä kohmeessa ja käytä sen leikkaamiseen ohutta kasteltua veistä. Kakku säilyy syötävänä noin kolme päivää, mutta jos pakastat sen, se säilyy hyvänä noin kuukauden.

Irtopohjavuokani on rikki, joten tein kakun tällä kertaa uunivuokaan. Jos kakkua ei tarvitse laittaa esille mihinkään, se on ihan hyvä vaihtoehto :) 

Suloista viikkoa <3 Muistakaahan nauttia lempeästä kevätsäästä!    
  

1 kommentti:

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)