perjantai 21. maaliskuuta 2014

Aamun tehostartti - Mehiläisen voimajuoma

Mehiläisen siitepöly on todella terveellistä (se sisältää muun muassa runsaasti C-vitamiinia, rautaa, ravintokuitua, proteiinia sekä fenoleita ja flavonoideja), mutten oikein ole osannut käyttää sitä mihinkään. Sellaisenaankin se toki menee, mutta nyt löysin kokeilunarvoisen reseptin. Superfoodguruksikin vuosien saatossa tituleerattu Erkki Palviainen vinkkaa, että siitä saa hyvän voimastartin aamuksi. Kokeilin ja ihastuin!Mehiläisen voimajuoma

1 tl - 1 rkl mehiläisen siitepölyä
hunajaa
vettä 


Laita illalla lasiin yhdestä teelusikallisesta yhteen ruokalusikalliseen mehiläisen siitepölyä. Lisää haluamasi määrä hunajaa (minä laitoin hieman hunajaa ja hieman agavesiirappia - toimi tosihyvin), esimerkiksi saman verran kuin siitepölyä. Lisää vettä niin, että lasi tulee täyteen. Anna seistä yön yli jääkaapissa, jotta ravinteet sekoittuvat ja imeytyvät koko juomaan. Nauti aamulla, niin saat päivääsi voimastartin :) 

Juoma on makeahkoa, muttei mitenkään överimakeaa. Mielestäni mikään, missä on luontaista makeutta, ei ole samalla tavalla ällömakeaa kuin valkoisesta teollisuussokerista tehdyt hötöt, joista tulee oikein paha olo. Tästä voimajuomasta ei sen sijaan tule kuin todella hyvä olo ja hymy vielä kaupan päälle naamalle :)    


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)