tiistai 11. maaliskuuta 2014

Kookos-suklaajäätelö

Olen innostunut raakajälkkäreistä nyt ihan todella :) Lähinnä mousseista ja jätskeistä. En voi käsittää miten jotain niin taivaallisen hyvää voi tehdä niin helposti itse ja että se on vieläpä terveellistä! Ai herkku. 


Täyteläinen kookos-suklaajäätelö

(noin litran satsi)

kolme kuorittua ja jäädytettyä banaania
muutama mustikka
2 dl kookoskermaa
4 kivetöntä taatelia
ripaus suolaa
ripaus vaniljajauhetta
1-2 dl raakakaakaojauhetta 

Jos haluat jätskistä supermakeaa, voit lisätä vielä 1 rkl hunajaa. Itse en sitä laittanut, sillä minulle riittää vähän vähempikin makeus (ja makeaa tämä jäde kyllä onkin - juuri sopivasti, eikä lainkaan ällömakeasti kuten jotkut teollisesti valmistetut jäätelöt). Banaanit kannattaa kuorimisen lisäksi paloitella ja pakastaa vasta sitten. Pidin niitä yön pakkasessa, mutta parikin tuntia jo riittäisi. Sitten vaan kaikki ainekset blenderiin ja sekaisin. 

Lopuksi jätskimassa kaadetaan johonkin itseä miellyttävään astiaan ja laitetaan pakkaseen muutamaksi tunniksi. Jätskiä kannattaa sekoittaa 15-20 minuutin välein, jotta siitä tulee kuohkeaa ja jotta se ei vahingossa muutu jäädykkeeksi. Tarjoa herkku esimerkiksi kaakaonibsien, mulperien tai cashewpähkinöiden kera ja nautiskele :)

En jaksanut luonnollisesti syödä koko satsia kerralla, joten säilytin loput jääkaapissa. En tiedä oliko se ihan oikeaoppinen ratkaisu, mutta pakkasessa jätski jäätyi ihan kivikovaksi pidempään siellä oltuaan. Sellaista on aika vaikea sitten syödä, kun seuraavan kerran mieli tekisi. Jääkaapissa jäätelöstä tosin tuli koostumukseltaan enemmänkin moussea, mutta siten sitä pystyi sentään syömään heti kun halusi ;) Ja taivaallisen hyvää se silti oli <3


Jätski on tässä jo hieman liian sulaa, mutta ai että se maistui silti superhyvältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)