torstai 27. maaliskuuta 2014

Hymy Raw Food Cafe

Käväisin tänään lounaalla Hymyssä (Katariinankatu 1), Helsingin toisessa tuoreessa raakaherkkukahvilassa. Hymy aukesi vasta reilut kolme viikkoa sitten, eli vain kuukausi sen jälkeen kun kahvila Kuuma avasi ovensa. 

Olen halunnut mennä käymään Hymyssä siitä saakka, kun tämän kuun alussa kävelin sattumalta Aleksanterinkadulla kahvilan kyltin ohi. Olin tuolloin menossa leffatreffeille, enkä silloin vielä ehtinyt piipahtaa kahvilassa, mutta riemuitsin mielessäni siitä, että taas on auennut uusi ihanalta vaikuttava kahvila.  

   
Hymystä saa raakakakkuja, suolaisia raakapiiraita, tuorepuristettuja mehuja, suorankaupan kahvia (jonka muuten saa halutessaan raakamaidolla) ja teetä sekä vaniljalla ja kardemummalla maustettua pakurihauduketta. 

Kaikki Hymyn raaka-aineet ovat luomua tai puhtaita kotimaisia luonnontuotteita, josta irtoaa suuri plussa. Ainoa (ja hyvin pieni sellainen) miinus tulee siitä, että Hymy sijaitsee ekolifestyle-kauppa urbanstoryn tiloissa, joten kahvila on melko pieni. Kerralla sinne ei siis kovin montaa asiakasta mahdu, mutta toisaalta intiimi tila on hyvin kodikas selkeine ja valoisine sisustuksineen. Ja kahvin voi aina ottaa take awaynäkin.    

Koska olin liikkeellä lounasaikaan, valitsin suolaisen raakapiirakan ja sellerimehun (vaikka mieleni olisi kyllä tehnyt myös herkullisen näköistä suklaakakkua, slurps!). Piirakka oli todella hyvää ja mehu raikasta. Annos oli myös juuri sopivan täyttävä. Kuten kahvilan nimi lupaa, hymy nousi kyllä kasvoille syödessä :) 

   
Hymyyn tulee sen toisen omistajan, Inka Wallgrenin mukaan kevään/kesän aikana myyntiin myös raakasuklaakonvehteja ja raakajätskiä. Myös terassi aukeaa lämpötilan noustessa. Voi vitsit, odotan jo nyt innolla sekä terassin aukeamista että raakajätskien saapumista <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)