tiistai 4. helmikuuta 2014

Öljyhaasteen tulos

Pääsen raportoimaan tulosta vasta nyt, vaikka testini loppui jo tammikuun alussa. Vietin viimeiset kolme viikkoa lomaillen Indonesiassa ja matkaa ennen oli kaikenlaista, joten kirjoittaminen jäi vähemmälle. Korjataan siis asia nyt!


Söin siis kuuden viikon ajan Udo's Oilia kaksi ruokalusikallista päivässä. Ensimmäisen viikon jälkeen tuntui siltä, että olo olisi hieman keventynyt. Toisin sanoin, turvotusta ei ollut ja tuntui kuin olisin laihtunut hieman. Muuta fyysistä - tai muutakaan - muutosta olossani en oikeastaan testin aikana huomannut ja tuo laihtumisen tunnekin katosi viikkojen myötä (fiilis palasi siis normaaliksi, enkä tuntenut oloani enää kevyemmäksi). 

Voihan tosin olla, että rasvatasapainoni ei ole ollut kovin pahasti keikallaan, enkä siksi huomannut muutoksia olossa tai ihossa. Olen kyllä jo pitkään välttänyt margariinia ja suosinut sen sijaan voita sekä kylmäpuristettua kookosöljyä, joilla myös paistan ruokani. Salaatinkastikkeena olen käyttänyt jo niin kauan kuin muistan joko hamppu- tai oliiviöljyä & balsamicoa ja leivällä ennen kuin sain itse tehdyn margariinin resptin joko voita tai tomaatti-basilika-tahnaa. Pähkinöitä syön myös paljon ja niissähän on runsaasti hyvää rasvaa. Pyrin myös syömään mahdollisimman puhtaasti ja ravinteikkaasti.  

Vaikken suuria fyysisiä tai ulkonäöllisiä muutoksia huomannutkaan haasteen aikana, kehonkoostumukseni oli muuttunut hieman kuuden viikon aikana aikana. Ennen Udo's-kuuria tehdyn mittauksen mukaan rasvaprosenttini oli 26, rasvan massa kehossa 15 kg, rasvaton massa kehossa 42,7 kg, viskeraalinen rasva 2, painoindeksi 21,2 ja perusaineenvaihdunta 1302 kcal. 

Udo's-kuurin jälkeen tehdyn mittauksen mukaan rasvaprosenttini oli 25, rasvan massa kehossa 14 kg, rasvaton massa kehossa 44,3 kg, viskeraalinen rasva 2, painoindeksi 21,7 ja perusaineenvaihdunta 1338,9 kcal.    

Tulokseni tulkinnut personal trainer hymyili ja sanoi, että tulokset nähtyään hänen ei edes tarvitse kysyä, syönkö terveellisesti :) Kuulemma minulle ei voi muuta sanoa kuin, että jatka samaa rataa. Vaikka tiedän kyllä oloni perusteella, että asiani ovat melkoisen hyvin, oli silti kiva saada siitä myös mustaa valkoisella. Pepsodentti loisti kyllä koko loppupäivän :) 

En tietenkään kuitenkaan voi tietää satavarmaksi, saiko Udo's Oil todella pelkästään aikaan nuo pienet muutokset kehonkoostumuksessani noiden kahden mittauksen välillä, mutta uskon, että vaikutusta sillä varmasti oli. Niin tai näin, pitää muistaa, että myös lähtötasoni oli hyvä. En myöskään tiedä, kuinka hyvä vertailupohja kehonkoostumusmittaus tässä kohtaa on. Luulen kuitenkin sen olevan ihan hyvä testi ja siksi päätin teettää sen, kun siihen tarjoutui kuntosalillani kätevästi mahdollisuus.       


Ja mitä Udo's Oiliin tulee, aion jatkossakin lorauttaa sitä kaksi ruokalusikallista päivässä aamupirtelööni. Välillä sitä tulee varmasti livahtamaan myös salaattiin makua antamaan.  

Pus <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)