torstai 6. helmikuuta 2014

Marjaisa suklaapirtelö

Söin (tai join) Indonesiassa lomamme aikana useita hedelmämehuja, -pirtelöitä, -shakeja. -lasseja ja -smoothieita. En oikein aina päässyt selville, olivatko kaikki samaa kamaa eri nimestä huolimatta vai eivät.


Jos nyt oikein ymmärsin, hedelmämehut olivat pääosin pelkkää hedelmää ja kookosmaitoa (joskus joukkoon oli lisätty myös maun perusteella hunajaa - toivottavasti maistoin oikein, koska toinen vaihtoehto on sokeri ja se ei ole koskaan hyvä juttu...) kun taas shaket, smoothiet ja lassit koostuivat hedelmästä, hunajasta ja jogurtista. Joissain paikoissa pirtelöihin laitettiin myös jäitä. Gilin saarelta löysimme kahvilan, jossa pirtelöön sai heraproteiinia. Silti sanoisin, että aika samalta pirtelöt maistuivat ravintolasta riippumatta, oli nimenä sitten mehu, smoothie, lassi tai mikä ikinä :) 


Avocado juice, banana juice, coconut shake ja strawberry shake muodostuivat ehdottomiksi suosikeikseni. Kerran maistoin myös healthy shake -nimellä mainostettua pirtelöä, jonka tarkempaa nimeä en tietenkään enää muista. Komponentteina siinä oli ainakin kookosmaitoa, mustikkaa, hunajaa, sitä heraprotskua ja banaania. Very good!  


Mainittakoon myös, että ihan aina ei saanut sitä makua, mitä olisi halunnut. Esimerkiksi avocado ja mansikka olivat kausimakuja, joten osasta ravintoloista ne olivat tähän aikaan vuodesta loppuneet. Gilin saari oli ainoa kohteemme, missä sain mansikkaa, mutta kookosta ja avocadoa sieltä ei sitten saanutkaan. Onneksi ehdin juoda niitä riittämiin ensimmäisen kahden viikon aikana Lake Toballa ja Pulau Wehilla :) Banaanimehu oli ainoa varma valinta: sitä sai lähes satavarmasti mistä vain, milloin vain.    
  
Vaikka Indonesian pirtelöt olivat hyviä, eivät ne silti ihan niin hyviä olleet kuin superpirtelöt täällä Suomessa. Niitä oli kyllä melkoisen ikävä reissussa :) Oodina superpirtelöille, marjaisa suklaapirtelö à la Pinja! 


Marjaisa suklaapirtelö

1 luomubanaani
1 pieni avocado
kookosmaitoa
3 rkl macaa
2 rkl Udo's Oilia
1 rkl psylliumkuitua
hippunen ginsengiä
2 rkl CocoVin marjajauheseosta (sis. raakasuklaata)

Älyttömän hyvää tuli! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)