tiistai 11. helmikuuta 2014

Biitsikiharat ja tukkayllätys

Palaan vielä tämän ja muutaman muun postauksen verran Indonesiaan. Olimme siis matkalla kolme viikkoa, jonka aikana kiertelimme eri saarilla rinkka selässä. Sanomattakin on selvää, että tämän tyyppiselle matkalle otetaan niin vähän tavaraa kantoon kuin vain suinkin mahdollista. Normaalisti pakkaan aina aivan liikaa vaatteita, mutta tällä kertaa osasin olla maltillisempi. 

Kosmetiikkaa on pakko olla jonkin verran mukana, mutta senkin kohdalla nipistin määrän minimiin. Esimerkiksi hiustuotteistani otin mukaan shampoon ja hoitoaineen lisäksi vain Balmainin suolasuihkeen. Tykkään siitä kovasti, vaikkei se olekaan luonnonkosmetiikkaa (jota yleensä käytän). Yhden tuotteen ja sormin möyhimisen avulla sain aikaan vallan mainion lomalookin, joka toimii toki myös arkena :)  


Tukkani on luonnonkihara, joten se kihartuu märkänä kivasti ihan vain käsin puristelemalla. Kun siihen lisäksi suihkii suolasuihketta, saa bonarina rakennetta ja kunnon biitsilookin. Välillä rutistelin loivempaa kiharaa ja välillä hieman käkkärämmän pään. Kun suolasuihketta suihkii erityisesti tyveen, saa mukavasti lisää kuohkeutta, eikä tukka roiku liiskana päätä pitkin. 


Käytin suolasuihketta lähinnä pyyhekuivaan tukkaan ja annoin kuivua itsestään, mutta salt spraytä voi hyvin käyttää myös kuiviin hiuksiin. Olen kokeillut muutaman muunkin merkin suolasuihketta ja sanoisin, että Balmain on niiden kärkijoukossa, ellei jopa paras. 

Vastaava tuote luomuna (tai oikeastaan 82 % luomuna) olisi esimerkiksi TIGI'n Love Peace & The Planet Totally Beachin Styling Mist. Se tuoksuu hyvältä, muttei ole läheskään niin pitävä ja rakennetta antava kuin Balmainin. 


Mitä siihen hiusyllätykseen tulee, niin vahingossa ja täysin suunnittelematta tulin testanneeksi myös pesemättömyyden vaikutusta rasvoittuvaan päänahkaani. Normaalioloissa pystyn pidentämään pesuvälejä ainoastaan kuivashampoon ansiosta; jollei sitä olisi, minun olisi pakko pestä hiukset joka päivä. Sen verran rasvaiseksi ne nimittäin menevät päivässä, että sellaisella liimaletillä ei vaan voisi julkisesti esiintyä. Olenkin monesti ollut älyttömän kiitollinen sille, joka keksi kuivashampoon! En pysty enää elämään ilman sitä.

Mutta niin, reissussa rähjääntyy ja laiskistuu. Matkan puolivälissä oli sellainen viikko, etten huomaamattani pessyt hiuksiani lainkaan. Tai no, kävin kyllä uimassa, muttei suolavesihuuhtelu shampoopesusta kai oikein käy. Mielestäni tukka ei ollut kuitenkaan niin pahasti likainen, että se olisi ollut pakko pestä, joten päädyin koko ajan siirtämään pesua. Ja käytin kuitenkin joka tapauksessa päivisin huivia, jotteivät hiukseni olisi kuivuneet auringossa täysin korpuiksi. 

Niinpä siinä kävi sitten niin, etten pessyt tukkaani viikkoon. Kun seuraavan kerran lopulta pesin sen, päänahka ja hiusten tyvi eivät enää rasvoittunutkaan niin nopeasti uudestaan kuin aiemmin. Olen ihan hämilläni, sillä nyt voin olla ilman kuivashampoota ihmisten ilmoilla, vaikka olisin pessyt hiukseni viimeksi toissapäivänä. Ehkä jopa vielä silloinkin, kun pesusta on kaksi päivää. Jos venytän pesua vielä tuota pidempään, tarvitsen vasta hätiin kuivashampoon. Se on todella hyvin entiselle superrasvoittuvalle päänahalleni!    
            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)