torstai 20. helmikuuta 2014

Testissä Mutkutin saippuat

Sain testattavaksi Mutkutin käsin tehtyjä saippuoita sekä luffa-sienen. Mutkutti vetoaa minuun jo nimensä puolesta: se tulee sanonnasta "Mutku mie haluun!". Hauska nimi :) 

Käsin tehdyt saippuat ovat mielestäni aivan ihania! Ne eivät halkeile, ovat napakoita ja tuoksuvat niin hyviltä. Niin kuin myös nämä Mutkutin versiot. Testasin kahvisaippuaa, Rosmukka-shampoopalaa sekä kamomillalta tuoksuvaa Aavistus-saippuaa. Pidän myös siitä, ettei käsin tehdyissä saippuoissa ole mitään ylimääräistä (säilöntäaineita) ja että jokainen pala on tehty (vai pitäisikö sanoa "leivottu":)) huolella ja rakkaudella. 


Saippuat saapuivat söpöissä paketeissa.

Kahvisaippua on aivan taivaallisen tuoksuinen, pidän siitä todella paljon. Se myös kuorii ihoa kivasti, sillä siinä on kahvinpuruja. Pesin sillä koko kroppani ja hankasin sen vielä luffa-sienellä, vaikka pieni sieni onkin tarkoitettu lähinnä saippua-alustaksi. Kyllä tuli puhdasta ja iho jäi sileäksi ja pehmeäksi. 

Kahvisaippuaa voi käyttää myös käsisaippuana ja meillä se onkin ollut käytössä sekä käsi- että vartalonpesussa. Kun sitä säilyttää astiassa, josta vesi pääsee valumaan pois, saippua pääsee kuivumaan käytön välissä. Näin se ei muutu epähygieenisen limaiseksi ja myös säilyy pidempään. Se ei myöskään kuivattanut ihoa, vaan päinvastoin jätti sen pehmeäksi. 

Kahvisaippua ja Mutkutin puinen saippua-alusta.

Luffa-sieni on luonnonkuitua ja siten täysin biohajoava.

Aavistus-saippualla voi pestä koko vartalon hiuksia myöten. Se tuoksuu vienosti kamomillalta ja vaahtoaa hyvin, kun sitä hankaa hiuksiin. Toimi hyvin sekä vartalosaippuana että shampoona (myös mieheni tukassa)! Hiukset jäivät puhtaiksi, enkä ainakaan minä (eikä myöskään mieheni) huomannut minkäänlaista tahmaisuutta pesun jälkeen. Sitä voi nimittäin aluksi jäädä, jos ei ole tottunut markettishampoita miedompiin shampoisiin. Me tosin olemme pesseet hiuksemme aiemminkin silloin tällöin luomushampoolla, vaikkemme aiemmin olleet shampoopalaa kokeilleetkaan. Ehkä siksi molemmille riitti myös pelkkä yksi vaahdotus: alussa neuvotaan vaahdottamaan hiukset palashampoolla kaksi kertaa, jotta varmasti tulee puhdasta, sillä palashampoo todella on miedompi kuin markettishampoot. Se on kuitenkin minusta vain hyvä, näin hiukset eivät rasitu liikaa turhaan.

Mökille shampoopala olisi ihan must ja kulkisi kätevästi kauniissa Saiput-pussissa myös salille. Yllätyin hieman siitä, että pala vaahtosi niin paljon ja että sitä oli niin helppo käyttää shampoona: sen kun vain hinkkasi vedellä kostutettua saippuapalaa hiuksiin pariin eri kohtaan ja lopuksi hieroi koko päänahkaa sormin, jotta saippua levittyi joka paikkaan. Vaahtoa tuli niin reilusti, että kovin paljon palalla ei edes tarvitse tukkaa hieroa.     

 
Aavistus-saippua sisältää kamomillateetä, oliiviöljyä, kookosrasvaa, kovetettua kasvirasvaa, rypsiöljyä, ja risiiniöljyä.

Rosmukka oli myös kelpo shampoo. Sekin vaahtosi todella hyvin ja tuoksui omaan makuuni ehkä hivenen paremmalta kuin Aavistus. Ja tukasta tuli tosi puhdas :) Huuhtelin shampoopalan käytön jälkeen tukkani vielä hapanhuuhtelulla, kuten Mutkutin blogissa kehoitetaan. 


Hapanhuuhde

1-3 korkillista omenaviinietikkaa tai 1 tl sitruunahappoa
puoli litraa lämmintä vettä

Huuhtele hiukset hapanhuuhteella kiinteän shampoon eli shampoopalan käytön jälkeen, sillä se sulkee hiusten pinnan ja tekee niistä kiiltävät ja helposti kammattavat. Valuta hapanhuuhde hiuksiin hiljalleen. Huuhtele sen jälkeen hiukset vielä pelkällä vedellä.


Rosmukassa on muun muassa olutta, kananmunan keltuaista ja rosmariinin eteeristä öljyä.

Käytin hapanhuuhteeseen omenaviinietikkaa, sillä sitä sattui löytymään kaapista jo ennestään. Aika etikkaiselta se tuoksuu ja mietin, haiseekohan pääni sen jälkeen ihan etikalta. Yllätyksekseni ei haissut. Etikan lemu haihtui aika nopeasti pois, kun hiukset vähän ehtivät kuivahtaa. Ja tukka oli ihanan sileä!    


Saippuoita kannattaa säilyttää ilmavasti. Esimerkiksi
kierrätysmateriaalista valmistetussa Saiput-pussukassa.

Näiden testien jälkeen en enää todellakaan halua muita palasaippuoita käyttää kuin käsin tehtyjä! Shampoona aion jatkossa käyttää edelleen nestemäistä shampoota, mutta jatkan sen ohella ehdottomasti myös shampoopalojen käyttöä.  

PS. Mutkutti tarjoaa helmikuun loppuun saakka blogini lukijoille ilmaiset postikulut vähintään 20 euron tilauksista! Tilauksen lisätietoja-kenttään maininta "White Rabbit" riittää lunastamaan postikuluttomuuden.    
 
PPS. Mutkutin löytää myös AstuButiikkiin.fi:stä!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)