keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Olet mitä syöt - ja myös näytät siltä

Olin eilen hierojalla. Hieronta-aikani oli jo lopuillaan, kun hieroja totesi: "Sä taidat syödä ja elää aika terveellisesti". Vastasin, että itse asiassa kyllä ja kysyin, mistä toteamus kumpusi (en ollut aiemmin käynyt kyseisellä hierojalla enkä ylipäätään hierojalla pitkään aikaan). Hieroja siihen, että "Kyllä sen vaan näkee ja tuntee. Sun iho on esimerkiksi tosi hyvässä kunnossa, samoin lihakset ja kudokset tuntuu terveiltä ja elastisilta".

Kuva: Pinterest

Tarkensin vielä, että "Ai siis naaman iho on hyvä?", mutta kuulemma ihan koko vartalon ihoa hieroja tarkoitti. Hän kertoi, että kun näkee joka päivä hyvin erilaisia ihmisiä ammatissaan lähietäisyydeltä, hän huomaa asiakkaan vartalosta ja ihosta, miten hyvin tai huonosti tämä syö. Jos esimerkiksi asiakas syö paljon huonoa rasvaa, se puskee esimerkiksi selästä ulos ja iholla on silloin usein vahamainen töhkäkerros. Samoin lihasten elastisuudesta huomaa paitsi sen, urheileeko asiakas, myös sen, miten hän syö.

Kerrassaan hyviä uutisia siis: elämäntapani alkavat oikeasti todella tuottaa hedelmää. Olen kyllä tuntenut sen kehossani jo kauan, mutta oli ihana kuulla, että sen tuntee ja näkee nyt ulkopuoleltakin. 

Aika hurjaakin tosin. Vaikka olen tiennyt ruoan vaikuttavan terveyteen ja ulkonäköön ja sen olevan niiden perusta, en ole tajunnut, että ulkopuolinen voi myös todella nähdä ja tuntea sen noin selvästi, sekä hyvässä että huonossa. En siis ymmärrä miksi kukaan haluaisi ruokkia kehoaan tyhjillä, ravinnottomilla kaloreilla, kun terveyden ja hyvän olon perusta on niinkin yksinkertainen asia kuin ravinnerikas ruoka? Hieman kalliimpi ruoan hinta (vrt. pikaruoka vs. luomu) maksaa kyllä itsensä takaisin terveenä kehona ja energisenä mielenä.

Kuva: Hippie Style

Valitettava tosiasia on, että moni on niin tottunut huonon ja tai köyhän ravinnon aikaansaamaan tunkkaiseen oloon, ettei edes tajua kärsivänsä huonosta olosta. Väsymys, päänsärky, masennus yms. ovat useille normaaleja olotiloja. Aika hurjaa sekin. Moni voisi yllättyä olotilansa kohennusta, jos innostuisi kokeilemaan ravinnerikasta, puhdasta kunnon ruokaa pikaruoan, einesten, sokerin ja muiden höttöhiilareiden sijaan. Onneksi on paljon myös niitä, jotka ovat viime aikoina heränneet ja kiinnostuneet omasta hyvinvoinnistaan. Tietoa ja vaihtoehtoja on ainakin saatavilla enemmän kuin koskaan. 
 
Energistä keskiviikkoiltaa <3    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)