keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Valkoraakasuklaa

Yritin tehdä valkosuklaata, mutta ei siitä ihan valkoista tullut... kokonaan ainakaan. Noh, maku korvaa värivirheen :)

 Suussa sulava valkosuklaa

noin puolet 150 g:n kaakaovoipussista
3 reilua rkl kookosöljyä
2 rkl agavesiirappia
ripaus ruususuolaa
2 rkl tocoa 
2 rkl lucumaa
1 rkl ashwagandha-jauhetta
aitoa vaniljaa
kanelia


Sulatin kerroskattilassa pienellä lämmöllä ensin kaakaovoin ja kookosöljyn. Kun ne olivat täysin sulaneet, lisäsin kattilaan agavesiirapin ja sen jälkeen kaikki loputkin aineet. Kanelia tujautin seokseen sen verran reilulla kädellä, että sen lisäämisen jälkeen väri tummeni niin, ettei sitä enää hyvällä tahdollakaan voinut sanoa vaaleaksi. Ehdin jo kirota ajatuksena hyvältä tuntunutta ideaani kanelin lisäämisestä, mutta sitten maistoin seosta. Mmmmmm! Maku oli taivaallinen jo siinä vaiheessa. Väristä siis viis, maku on pääasia.

Kun suklaa oli ollut 40 minuuttia pakkasessa, se oli viimein valmista ja pääsin maistelemaan kunnolla ensimmäistä valkosuklaasatsiani. Yllätyin ensinnäkin suklaan väristä: valmiissa suklaassa sydämet olivat päältä vaaleanruskeita, mutta alta valkoisia. Aika jännä!

Joissain paloissa kaneli ja agavesiirappi olivat jääneet osittain suliksi palan päälle, mutta se oli minusta vain plussaa. Tosin tämä johti siihen, että toisissa paloissa makua eli maustetta oli vähemmän. Seuraavalla kerralla laitan siis ehkä vieläkin reilummin mausteita ja sekoitan huolellisemmin. Noh, ihan hyvä setti silti noin niin kuin ekaksi yritykseksi :) 

2 kommenttia:

  1. Koska pistät paketin noita Poriin? ;) Mus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin yrittää tehdä näitä teille vaikka pikkujouluihin :) Pus takas <3

      Poista

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)