maanantai 21. lokakuuta 2013

Frantsilan rintavoide & tuoksuton perusvoide

Olen testannut viime viikkoina Frantsilan rintavoidetta sekä saman merkin tuoksutonta perusvoidetta. 

Frantsilan tarina on kunnioitettava: Frantsilan Luomuyrttitila on perustettu  vuonna 1981 edistämään ihmisen fyysistä, psyykkistä ja henkistä hyvinvointia tasapainossa luonnon kanssa. Sukutilan yrttipellot ovat olleet kuitenkin virallisessa luomuviljelyssä jo vuodesta 1977. Kaikki Frantsilan tuotteet ovat suomalaisia terveyttä edistäviä luomutuotteita tai palveluja. 

Olin aiemmin vain kuullut rintavoiteesta, mutten ollut koskaan aiemmin itse sellaista käyttänyt. Voiteen tarkoitus on kiinteyttää, kaunistaa ja edistää rintojen terveyttä. Sen luvataan aktivoivan lymfan kulkua ja kuona-aineiden poistumista.


Purkin mukana tulleessa ohjeessa lukee näin:


"Rintojen säännöllinen hieronta edesauttaa rinta- ja kainaloalueen lymfan esteetöntä kulkua ja sitä kautta kuona-aineiden poistumista lymfan kerääjäalueilta ja imusolmukkeista. Tämä ennaltaehkäisee rintojen sairauksia. Rintovoiteen säännöllisen käytön avulla on helppo tutustua rintoihinsa ja oppia tuntemaan niiden muutokset kuukautiskierron eri vaiheissa. Näin on helpompi havaita myös poikkeavuudet ja hakeutua tarvittaessa tutkimuksiin." 

Voiteen idea on minusta todella hyvä, sillä vaikkei uskoisi sen kiinteyttävään ja kaunistavaan tehoon, itse ainakin veikkaan, että jo voiteen säännöllinen hierominen rinnoille kiinteyttää niitä. Samalla rinnat tulee tutkittua mahdollisten pattien varalta. Tätä toimenpidettä en muuten varmaan muistaisi tai jaksaisi tehdä. Sillä onhan se totta, että kun rintasyöpä on nykyään niin yleinen, olisi ne omatkin rinnat hyvä ainakin välillä tutkia. Vaikken nyt sen kummemmin pelkää tai usko itse rintasyöpään sairastuvani (ei kai toisaalta kukaan) cancer.fi-sivuston mukaan nykyään noin joka 8. nainen sairastuu jossain elämänsä vaiheessa rintasyöpään. Rintasyövän ilmeneminen tai riski alkaa 25. ikävuoden jälkeen ja lisääntyy iän myötä. Eipä rintojen huollosta ainakaan siis haittaa kenellekään varmasti ole.

Olen käyttänyt voidetta nyt noin nelisen viikkoa. Vielä en ole huomannut rinnoissani kiinteytymistä, kaunistumista tai muitakaan luvattuja seikkoja. Aion kuitenkin jatkaa voiteen käyttöä, koska edelleen uskon, että pelkkä voiteen levittämisen yhteydessä tapahtuva hierominen jo kiinteyttää pidemmällä tähtäimellä ja ennaltaehkäisee riippurintaisuutta. Lisäksi voide tuoksuu hyvältä ja koska se sisältää E-vitamiinia, kylmäpuristettuja kasviöljyjä, yrttejä, mehiläisvahaa ja eteerisiä aromaterapeuttisia öljyjä, uskon sen myös hoitavan rintojeni ihoa. 

Toisesta testituotteesta, eli koko perheen tuoksuttomasta perusvoiteesta olen tykännyt kovasti. Levitin sitä aina suihkun jälkeen kasvoja lukuun ottamatta koko vartalooni. Tuo 500 millin tuubi riitti sillä menolla noin kuukaudeksi. 


Yleensä en välttämättä perusta tuoksuttomista voiteista, vaikka moni tykkää niistä siksi, ettei hajuvesi sekoitu muihin tuoksuihin. Minä taas rakastan sitä, että ihoni (ja kylppäri:) tuoksuu kauttaaltaan (ainakin sen hetken rasvan levitysvaiheessa) joltain.

Frantsilan tuoksuton perusvoide oli kuitenkin mukava yllätys ainakin jos vertaa aikaisemmin käyttämiini apteekin tuoksuttomiin, tympeän hajuisiin perusvoiteisiin. Sanoisin nimittäin, että siinä oli tuoksuttomuudesta huolimatta luomuvoiteille tyypillinen (vaikkakin tavallista miedompi) puhdas yrttinen tuoksu. Myös voiteen paksuus oli oikein mainio näihin kylmeneviin syysilmoihin: voide oli aika tuhtia ja kosteutti siksi hyvin ihoni, joka jo kaipasikin kesän kevyen vartalovoiteen tilalle tujumpaa kosteusvoidetta. Paksuudesta huolimatta voide oli kuitenkin helposti levitettävissä ja imeytyi ihoon hyvin, toisin kuin jotkut paksut laastimaiset voiteet, joita saa hieroa ja hieroa ennen kuin ne lopulta imeytyvät. Varmasti siis käytän tätä(kin) voidetta myös jatkossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)