torstai 25. huhtikuuta 2013

Kallion vintage-kierros osa 2: Ansa

Ansa on pieni, mutta sitäkin kiehtovampi vintage-liike Fleminginkatu kasissa. Sieltä löytää viikoittain päivittyvän valikoiman vaatteita, kenkiä (joita todella on paljon), laukkuja, asusteita ja koruja.


Ansaan mennessään vintage-friikki sukeltaa värikkäiden seinien muodostamaan kuplaan ja pääsee aikamatkalle eri vuosikymmeniin. Jotkut saattavat joutua jopa hihkumaan ilosta tai muuten vain pysähtyä muistelemaan menneitä myynnissä olevien tavaroiden innoittamana: hymyilytti, kun sisään astuessani paikalla oli energinen ja puhelias mummeli, joka ihasteli muun muassa sisustuselementtinä olevaa vanhanmallista Singeria "Ai, sulla on täällä Singerikin!" ja palasi hetkeksi omiin nuoruuden ompelumuistoihinsa. Sama toistui myös monen muun tavaran tai vaatteen kohdalla, sillä nekin toivat hänelle oman nuoruuden mieleen. Ihan parasta :) Erityisesti minusta oli kiva seurata sitä, miten fiiliksissä mummo oli.Mietin siinä, että tässä me nyt ollaan. Kaksi ihan eri tyylistä ja ikäistä asiakasta, mutta molemmat niin innoissamme samasta valikoimasta. Vähän eri syistä tosin. Mummeli fiilisteli omaa nuoruuttaan, kun taas minä olin paikalla siksi, että satun jostain syystä rakastamaan 60/70-luvun boheemia tyyliä ja pidän myös kierrätysideologiasta. Minusta on kiva ajatella, että ostamillani vaatteilla ja asusteilla on tarina takanaan (vaikken yleensä kuulekaan sitä). Ja kai vintagessa ja second handissa on myös sellaista nostalgiaa ja historian siipien havinaa, joka minua kiehtoo. Olen varmaan syntynyt väärälle vuosikymmenelle :)

Iskin silmäni heti punaruskeisiin saappaisiin ja maksipituiseen kukkahameeseen, mutta valitettavasti hame oli vähän liian tiukka vyötäröstä. Samoin kengät olivat himpun verran liian pienet tai lähinnä liian ahtaat päkiän kohdalta, jotta olisin oikeasti voinut kävellä niillä :( Harmi, sillä olisin todellakin ostanut molemmat! Erityisesti ihastuin saappaisiin...  vaikka oli se kukkahamekin aika hitsin magee punaisten nilkkureideni kanssa :)

Nuo saappaat jouduin jättämään Ansaan :(
Veikkaan, että tämä kukkahame (johon siis ihastuin) on uusiotuotantoa vanhoista verhoista. 

No, ehkä vielä törmään joskus vastaaviin, mutta oikean kokoisiin. Toivottavasti! Ei kyllä pitäisi jäädä harmittelemaan, sillä onhan mulla noita kenkiä (ja hameita) jo muutama pari tuolla kaapissa ennestäänkin.... :)Vintage-kaupoista saa usein myös sisustusideoita. Tuollainen marokkolainen rahi olisi esimerkiksi ihana omaankin kotiin <3 Kun vain jostain sellaisen löytäisi...
         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)