maanantai 30. kesäkuuta 2014

Bulletproof-kahvi

Oletko koskaan ajatellut laittavasi kahviisi voita? Minä en. Kunnes kuulin bulletproof-kahvista ja päätin kokeilla. Se kannatti, sillä maku yllätti todella positiivisesti :) 

Oltuani täysin maidottomalla ruokavaliolla kolme viikkoa, aloin käyttää jälleen voita. Voisin todennäköisesti käyttää voin lisäksi myös kovia juustoja, mutta niitä en ole vielä maidottoman aloittamisen jälkeen syönyt. Ainoa (lehmän) maitotuote, jota syön nyt, on siis voi. Sen lisäksi syön vuohen ja/tai lampaan maidosta tehtyä fetaa sekä vuohenjuustoa. Vuohen ja lampaan maidoissa kun on hieman erilainen proteiinikoostumus kuin lehmän maidossa. No mutta, pointtina siis, että vaikka olen lähes maidoton nykyään, syön kuitenkin voita ja siispä voin juoda myös bulletproof-kahvia!



Voikahvibuumi alkoi viime kesänä Yhdysvalloissa, jossa luolamiesruokavalion nimeen vannovat ihmiset keksivät kahvin ja voin yhdistelmän. Varsinaisen Bulletproof-kahvin keksi biohakkeri Dave Asprey. Hän lisäsi tavallisen suolattoman voin lisäksi bulletproof-kahviinsa palmu- ja kookosöljystä ilman kemikaaleja valmistettua MCT-öljyä. MCT-öljyn sanotaan olevan tavallista kookosöljyä huomattavasti tehokkaampi energianantaja, mutta kyllä bulletproofissa voi mielestäni käyttää hyvin myös kookosöljyä. 

Miksi sitten voilla ja öljyllä höystettyä kahvia kannattaa juoda? Bulletproof-kahvin nimeen vannovien mukaan juomasta saa hurjasti energiaa. Samalla sen sanotaan parantavan kognitiivisia kykyjä ja pienentävän vyötäröä. 

Voin laittaminen aamujuoman sekaan ei kuitenkaan ole täysin uusi keksintö. Esimerkiksi Tiibetissä munkeilla on ollut jo iät ja ajat tapana juoda aamiaisella paikallista teetä, joka on valmistettu voista, teelehdistä, suolasta ja pippurista. Singaporessa puolestaan nautitaan aamukahvia, jonka pavut friteerataan ensin voissa. Molempien juomien sanotaan antavan potkua ja pirteyttä päivään. Sama vaikutus pitäisi olla myös Bulletproof-kahvilla. 

Tiedä häntä sitten noista, mutta sen tiedän, että Bulletproof-kahvi maistuu ihanan kermaiselta ja näyttää tavalliselta latelta. Suosittelen kokeilemaan ainakin maun puolesta, vaikkei muihin lupauksiin uskoisikaan ;)    

    

Bulletproof-kahvi

2,5 dl hyvää kahvia 
1-2 rkl MCT-öljyä
1-2 rkl luomuvoita

Blendaa ainekset ja nautiskele.

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)