keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Jouluhaaste

Haasteita pukkaa nyt joka suunnalta :) Otan kuitenkin tämänkin vastaan! Tällä kertaa vastaan siis ystäväni jouluhaasteeseen (haaste kysymyksineen löytyi hänen Suutarin lapsen kengät -blogistaan).1. Parasta joulussa?

Yhdessäolo, ehdottomasti! Minulla ei ole sisaruksia vaikka kovasti sellaisia toivoin ja siksi rakastin lapsena jouluissa sitä, että Helsingissä asuvat lähisukulaiseni tulivat meille. Jos joutuisin viettämään joulun yksin tai kaksin mieheni kanssa, joulu ei tuntuisi joululta.

2. Joulumusiikkisi?

Walking in the Air elokuvasta Lumiukko. Se on niin kaunis!

3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia? 

Tykkään kyllä :) Joko komedioita (esim. Mutta mitä tapahtui joulupukille?) tai romanttisia komedioita (esim. Perheen jalokivi). 

4. Jouluherkkusi?

Itse leivottu joululimppu. 

5. Mitä jouluaterialla pitää ehdottomasti olla?

Kalkkunaa, graavilohta ja kananmunia, joiden päällä on mäti-smetanatahnaa. 

6. Koska joulukoristeet pääsevät koristamaan kotiasi?

Kröhöm.... Olen ollut viime vuosina todella laiska joulukoristeiden suhteen. Täytyy myöntää, että viimeksi taisin koristella oman kotini noin kuusi tai seitsemän vuotta sitten. Silloinkin tyydyin vain ovikrassiin, valotähteen ikkunalla ja joulukynttelikköihin. Taisin myös laittaa lasiruukkuun sisävaloja. Nykyään en jaksa koristella sitäkään vähää, koska aatoksi menemme joka tapauksessa joko vanhempieni tai tätini luo ja heidän kotinsa on aina kuorrutettu koristeilla. Tuntuu myös, että joulukuu (ja ylipäätään joulunaika) menee niin nopeasti, että juuri, kun on saanut vaivalla koristeltua, härpäkkeet pitääkin kerätä jo pois.  Minusta on kyllä ihana mennä käymään sellaista luona, jotka jaksavat koristella, koska kyllähän koristeet ja erityisesti kauniit jouluvalot luovat joulutunnelmaa. 

7. Joulu kotona vai jossain muualla?

Kotona, mutten toisaalta vastusta myöskään ajatusta, että joskus viettäisin sen jossain muualla, esim. ulkomailla. 8. Itse tehdyt lahjat, kaupasta ostetut vai molemmat?

Yleensä kaupasta ostetut. En ole koskaan ollut erityisen askartelija-henkinen. Tämä on sinänsä sääli, koska arvostan paljon enemmän itse tehtyä ja ajatuksella valittua kuin turhakkeita. Toisaalta olen viime aikoina yrittänyt hankkia edes puoliksi itse tehtyjä ja tai ajatuksella valittuja aineettomia lahjoja.       

9. Laitatko ulkovaloja?

En, mutta eipä meillä toisaalta ole omaa pihaakaan. Parvekkeelle tietysti voisi laittaa, mutta...

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla?

Yleensä perheen ja lähisuvun kesken. Meitä on noin 9-10 henkeä. 

11. Onko sinulla joku joululahjatoive?

Ainakin yksi löytyy :)

12. Paras saamasi joululahja?

Mieheni toissavuonna ostama leveä Kalevala-sormus. 

13. Kamalin saamasi joululahja?

Ei kai sellaisia olekaan. 14. Kuvaile unelmiesi joulu.

Paljon lunta maassa, pikkupakkanen, ystävät ja tai perhe koolla, hyvää ruokaa, juomaa ja lautapelejä. Lämpöä, naurua ja rentoa yhdessäoloa. 

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu?

Se, missä lauletaan: "Hetken kestää elämä ja sekin synkkä ja ikävä". Siis MITÄ? Nimi taitaa olla Hei Tonttu-Ukot tai jotain sinnepäin.

16. Oletko tehnyt jo jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä?

Olen kyllä. Lähetin joulukortit tänä vuonna itselleni poikkeuksellisen hyvissä ajoin joulukuun alussa. Olen myös hankkinut jo pari joululahjaa. Tai no, jo ja jo, eihän aattoon ole enää kuin vajaa viikko :D

17. Paras joulujuoma?

Luomuomenaglögi. Ja valkoviini.18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?

Oikea kuusi! Mutta sitäkään emme kyllä hanki omaan kotiimme...  Mutta siellä, missä vietämme aattomme, on yleensä aina ollut oikea kuusi. Toisaalta olisi tekokuusikin ihan jees.

19. Käykö teillä joulupukki?

Ei ole enää vuosiin käynyt. Seuraavaksi varmaan taas vasta sitten, kun minulla (tai siis meillä) on joskus omia lapsia. 

20. Paras joulumuistosi lapsuudesta?

Ylipäätään lapsuuden joulut. Silloin kaikki oli niin jännää ja joulukuu vuoden pisin kuukausi. Odotin aattoa kuin kuuta nousevaa ja kun se viimein saapui, heräsin aina jo varhain katsomaan kaikki lastenohjelmat. Iltaan ja joulupukin tuloon tuntui olevan ikuisuus. Ja voi sitä riemua, kun pukki vihdoin tuli! Pelkäsin häntä tosin aina vähän :) 

21. Laittaudutko aattona vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa?

Laittaudun.

22.  Peruna-, porkkana-, bataatti- vai lanttulaatikko?

Porkkana.

23. Paras joulusuklaa?

Joulumaustein höystetty valkoinen raakasuklaa.

24. Joulutortut vai -piparit? 

Jos pitää valita, piparit. Viime vuosina en ole juuri syönyt enää kumpiakaan. 

25. Mitä tuumaat siitä, että jotkut lähtevät joulua karkuun? Oletko itse harrastanut moista?

Eihän siinä mitään väärää ole, mutta itse en ole sitä harrastanut. Olen ollut vain kerran joulua paossa (Egyptissä), mutta koska olin silloin 3-vuotias enkä juuri muista koko matkaa, sitä ei mielestäni voi laskea. 

26. Keitä kaikkia jouluna pitää muistaa ja kuinka mittavasti?

Vain paria läheisintä perheenjäsentä ja sydänystävää. Viime vuosina olen yrittänyt ostaa aina vain vähemmän lahjoja. Tässä piilee pieni ristiriita: tykkään muistaa läheisiäni ja antaa lahjoja, mutta en pidä ajatuksesta, että koko ajan pitäisi ostaa vain lisää tavaraa, jota kaikilla on jo nurkat muutenkin täynnä. Siksi panostan aineettomiin lahjoihin ja siihen, että ylipäätään vietän aikaa ystävieni kanssa. 


Ihanaa joulun odotusta <3  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)