torstai 8. elokuuta 2013

Lounas Kääntöpöydän kahvilassa

Pasilan ratapihalla sijaitseva Kääntöpöytä on ympäristöjärjestö Dodo ry:n kaupunkiviljelypuutarha, kasvihuone, avoin kaupunkitila sekä kahvila. Kasvukaudella Kääntiksestä saa lounasta klo 11.30 - 14.00 välisenä aikana - mutta huomhuom. vain perjantaisin.


Kääntöpöydästä saa aivan älyttömän hyvää lähiruokaa! Lounastin siellä viime perjantaina (kröhöm, kyllä, jo viime perjantaina... ja nyt vasta ehdin kirjoittaa lounaasta...) ystäväni ja entisen työkaverini Hilpan kanssa ja mietin samalla, miksi ihmeessä ole muistanut käydä siellä useammin kesän aikana. Kääntiksestä saa aina myös hyvän mielen, sillä palvelu on todella ystävällistä ja avuliasta. Ja se ruoka... namnam :)

  
Kahvila toimii suurimmaksi osin vapaaehtoisen työvoiman avulla ja muun muassa kaikki Kääntöpöydän astiat on saatu lahjoituksina. Siksi jokainen muki ja lautanen on erilainen :) Minusta se on jotenkin ihanan kodikasta.Viime perjantaina listalla oli seuraavia herkkuja:

 omaa satoa sisältävä peruna-kasviscurry
omaa satoa sisältävä ruokaisa omasato-salaatti
tyrni-mallasleipää & aurinkokuivattua tomaatti-hummusta
luomukahvia / Kääntiksen tuoreminttuteetä/ mustaa luomuteetä
Kääntiksen kakkua  
 
 
  
 
Minä valitsin jälkkärin kanssa tuoreminttuteen (se on vaan niiiiiin hyvää!)....
... kun taas Hilppa otti valmiiksi haudutetun mustan luomuteen hunajan kera (nuo pisteet teessä ovat siis hunajaa).
Tämän lounaan jälkeen ei voi muuta todeta kuin, että hyvä ruoka - parempi mieli :) Suosittelen lämpimästi poikkeamista Kääntöpöydässä, nyt kun sieltä vielä hetken saa lounasta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)