perjantai 23. elokuuta 2013

Elämä on tanssimista sateessa

Eräänä sadepäivänä viikon alussa bongasin Facebookista alla olevan tekstikuvan. Sen ajatus jäi itämään mieleeni, sillä juuri noinhan se on: koska elämä ei aina ole sitä kuuluisaa ruusuilla tanssimista, ei voi vain jäädä odottamaan sitä parempaa aikaa.


Tai ei ainakaan kannata ajatella niin, että sitten kun tämä kriisi on ohi tai sitten kun olen saavuttanut sen tai sen jutun tai sitten kun minulla on enemmän palkkaa. Jos jää vain odottamaan, eikä nauti elämästä tässä ja nyt, käy pian huonosti. Huomaakin, että vuodet ovat kuluneet ja elämä lipunut ohi, eikä niistä ole osannut iloita, koska on vain odottanut sitä parempaa aikaa. Sitä kun ei ehkä edes tule. Tai voi toki tullakin, mutta onni on lopulta minusta asennekysymys. Miksi muuten monet länsimaalaiset nykyihmiset, joilla on ainakin ulkoisesti asiat paremmin kuin koskaan, ovat silti tyytymättömiä elämäänsä?

Se tapaamani hieman yli keski-ikäinen nainen siinä Ruohonjuuren ystävämyynnin jonossa tiivisti asian hienosti: onni on oma valinta. Meillä jokaisella on valta muuttaa omaa asennettamme asioita ja olosuhteita kohtaan, jos vain niin päätämme. Se ei käy välttämättä aina helposti, mutta sitkeästi harjoittelemalla oppii ylättävän paljon. 

Eli, kuten tuo kuvan tekstikin kehoittaa, asioista pitäisi aina yrittää löytää se positiivinen puoli ja ottaa ikävämmistäkin jutuista kaikki irti; opetella siis tanssimaan sateessakin. 

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin onkin :) Paitsi ei ihan aina; jos työaamuna sataa kaatamalla, on synkkää ja harmaata, niin onhan se aika inhottavaa. Siispä, kun seuraavan kerran tilanne on tuollainen ja sen sateen harmauden ja pimeyden sekaan pitää vain sukeltaa, täytyy muistaa ajatella tanssimista ja ottaa vaikka pari ihan konkreettista valssiaskelta ;)

   Poista
 2. Törmäsin vanhan blogisi johonkin ihonhoidosta kertovaan postaukseen ja tuo komedoakne yms. iho-onelmat kuulostivat tutuilta. Miten ihosi voi nykyään? :) Mikä on sinusta paras kasvovoide? naamaputsari? jne.

  Itsellä on alkanut posket punottamaan ja ne ovat täynnä näppyjä. Nämä näpyt eivät kuitenkaan ole ihan konkreettisia finnejä. Finnejä on sitten muutama naamassa kerrallaan, mutta tuo punaisuus ja ihon rosoisuus ulottuu kaikkialle :( Alkaa ärsyttää, kun ei yhtään saa kiinni siitä, että mitä kasvot tarvitsisivat ja mistä ne ärtyvät. Hetken käytin öljyjä kasvovoiteena, mutta jälkikäteen aloit miettimään, että pahensivatko ne vain tilannetta. Tämä täysi rasvattomuuskaan ei oikein toimi, kun kuiva iho tuntuu entisestään paksuuntuvan. hmph. Opiskelijalla ei oikein ole varaa mennä kosmetlogeillekaan ja usein tuntuu, että nekin vain myyvät omia tuotteitaan puoleellisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihoni voi nykyään todella hyvin, kiitos kysymästä :) Voisin jopa väittää, että etenkin kasvojeni iho on paremmassa kunnossa kuin koskaan. Kuten taisin siinä vanhan blogini postauksessa silloin jo kertoakin, olen siirtynyt viime vuosina pikkuhiljaa lähes täysin luonnonkosmetiikkaan ja pyrin myös syömään mahdollisimman puhtaasti, terveellisesti ja luomusti. Uskon, että ihoni parempi kunto johtuu pitkälti tuosta kombosta.

   Toki ihon kuntoon vaikuttaa moni muukin seikka ja edelleen ihoni alkaa kyllä päivän mittaan kiillellä jonkun verran T-alueelta (johtuisiko siitä hormonitoiminnastani...), mutta olen oppinut hyväksymään sen. Painelen ylimääräisen kiillon sitten vain tarvittaessa pois. On minulla edelleen niitä mustapäitäkin, mutta ehkä hieman vähemmän kuin ennen ja ne ovat myös pienempiä eli niitä ei nää kuin ihan läheltä. Kunnon finnejä tai komedoja tulee enää todella harvoin.

   Tällä hetkellä mielestäni paras kasvovoide omalle iholleni on Patykan Huile Absolue -öljyseerumi, jonka päälle levitän Burt's Beesin Radiance Day Creamia yöksi, vaikka se onkin periaatteessa päivävoide. Päivisin käytän vain Laveran BB-voidetta. Voi tietysti olla, että jossain vaiheessa löydän vieläkin paremmat voiteet, mutta tällä hetkellä ihoni voi hyvin näiden avulla.

   Kasvoni puhdistan Patyka Biokaliftin kolmivaiheisella puhdistussetillä, johon kuuluu puhdistusöljy, puhdistusvaahto ja kasvovesi. Patykaahan on hehkutettu niin lehdissä kuin monissa blogeissakin maasta taivaisiin jopa siinä määrin, että helposti tulee skeptiseksi ja miettii, etteivät tuotteet voi olla oikeasti nyt NIIN hyviä. Kun sitten pääsin itse testaamaan, pakko se oli myöntää: kyllä ne oikeasti ovat todella hyviä. Iho jää tuon puhdistusrituaalin jälkeen pehmeäksi kuin vauvan peppu, eikä Patykalla puhdistaminen myöskään kuivata ihoa lainkaan, päinvastoin. Siksi se on tällä hetkellä ehdoton ykkönen omalla putsarilistallani. Siinä on vain yksi miinus: hinta.

   Mitä sitten tuohon sinun ihoosi tulee, suosittelisin käymään näyttämässä tilannetta jossain asiantuntevassa paikassa (suosittelen lämpimästi sellaista, jossa myydään ja ollaan perehtyneitä luonnonkosmetiikkaan), jotta saisit hieman kotihoito-ohjeita, vaikket varsinaisesti menisikään kasvohoitoon tai ostaisi välttämättä tuotteitakaan. Öljyt eivät tosiaan kaikille sovi ja saattavat siksi pahentaa tilannetta. Monista paikoista voi myös pyytää testereitä. Niiden avulla voi ensin kotona kokeilla sopiiko joku voide omalle iholle ennen ostopäätöstä. Se on mielestäni todella hyvä juttu, koska siten ei tule ostaneeksi turhaan tuotetta, joka ei sovikaan itselle. Tai sitten voi löytää jonkun superhyvän tuotteen :)

   Tsemppiä kovasti, toivottavasti löydät oikeat tuotteet ihollesi!

   Poista

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)