torstai 3. huhtikuuta 2014

Tuorepuristettu greippimehu

Greippi on hedelmä, jonka maku jakaa varmasti mielipiteet: toiset rakastavat sen kirpeän hapanta makua, toiset taas eivät voi sitä sietää. 

En pitänyt itse ennen lainkaan greipistä, mutta tänä keväänä päätin antaa sille uuden mahdollisuuden. Greippi sisältää nimittäin runsaasti C-vitamiinia ja flavonoideja ja sen sisältämät entsyymit vauhdittavat rasva-aineenvaihduntaa. Greippi laskee myös veren insuliinitasoa ja pitää nälkää loitolla vesipitoisuutensa ansiosta, joten se on siksi perinteisesti kuulunut monen laihduttajan ruokavalioon.  


  
Kun greipistä puristaa mehua, sen maku ei ole lainkaan yhtä inhottava kuin jos hedelmän söisi. Yhdestä greipistä tulee käsin puristettuna noin puoli lasia tai pieni lasillinen, riippuen hieman hedelmän koosta. Itse asiassa aamulla juotu, itse käsin puristettu greippimehu antaa aika kivan kirpakkaan aloituksen päivälle :)

Kokeilin myös verigreippiä ja siitä pidän nykyisin myös, ehkäpä vielä enemmän kuin tavallisesta greipistä. Mitä tästä opin? Maku ja asenne voivat muuttua, joten kannattaa kokeilla ennakkoluulottamasti myös sellaisia juttuja, jotka on joskus torpannut. Ja pitää uskaltaa joskus kääntää takkinsa ;)   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)