tiistai 8. huhtikuuta 2014

FuelFood-reseptejä

Olen ollut viime viikot hyvinvointikonsultti Hanna Skytän uuden FuelFood-kirjan lumoissa. Kirjasta löytyy toinen toistaan ihanampia reseptejä ja todella mielenkiintoista & helposti ymmärrettävää tietoa ruoasta, joka sulaa nopeasti, imeytyy nopeasti, energisoi nopeasti ja sisältää  kaikki makroravintoaineet eli protskuja, hiilareita ja rasvoja plus lukuisia vitamiineja, hivenaineita, mineraaleja ja aminohappoja luonnollisessa muodossa.

Jo kirjan nimi on houkutteleva: FuelFood - Syö kroppasi kiinteäksi. Hanna ravisuttelee kirjassaan käsitystä, jonka mukaan ruoka on vain makuelämyksiä varten ja että vain treenaaminen kiinteyttää ja vahvistaa kehoa. Kirjan sanoman voi tiivistää näin: kun ruoka on valmistettu mahdollisimman luonnollisista aineksista ja kun se on vielä mahdollisimman yksinkertaista, keho osaa hyödyntää sen parhaiten. 

FuelFood ruoat auttavat elimistöä kiinteytymään, energisoivat sitä, palauttavat lihakset treenistä, polttavat rasvaa ja pitävät myös luuston ja sydän- ja verenkiertoelimistön kunnossa. Ruoalla on Hannan mukaan neljä tehtävää: se on ravintoa, lääkettä, nautintoa sekä polttoainetta ja juuri tätä periaatetta FuelFood-reseptit noudattavat. 

Haluan ehdottomasti kokeilla kirjan kaikkia reseptejä :) Tähän mennessä suosikkejani ovat alla olevat herkut!

 

Avocadotäytteiset jauhelihapihvit

250g luomunaudan paistijauhelihaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1/2 tl tuoretta chiliä hienonnettuna
1 tl oliiviöljyä tai kookosöljyä
2 avocadoa
muutama tuoreen korianterin tai persiljan oksa silputtuna
1 tl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria maun mukaan
(2 rkl hampunsiemeniä)

Sekoita jauhelihaan valkosipuli ja chili. Muotoile maustetusta jauhelihamassasta neljä yhtä suurta pihviä. Soseuta toinen avocado sauvasekoittimella tai haarukalla. Lisää joukkoon persilja- tai korianterisilppu ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita avocadososetta kahden pihvin päälle. Nosta toiset pihvit soseen päälle ja painele reunat tiukasti kiinni. Paista pihvit kuumalla pannulla kookosöljyssä noin 5 min kummaltakin puolelta (itse laitoin pihvit uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi). Leikkaa toinen avocado siivuiksi ja kieritä siivut hampunsiemenissä. Tarjoa siivut pihvien kera. 

Mukailin ohjetta sen verran, että kun kaapistani ei löytynyt hampunsiemeniä, soseutin molemmat avocadot soosiksi ja laitoin avocadososeeseen tulevia muitakin aineita tuplaten. Soosia tosin tuli näin niin paljon, että sitä jäi aika paljon yli, eivätkä pihvit menneet kiinni. Mutta se ei haitannut kuin esteettisesti :)  Söin ylijääneen soosin leivän päällä (älynhyvää niinkin!) ja pihvit maistuivat superhyviltä silti vaikkeivät näyttäneetkään ihan siltä, kuin miksi Hanna ne oli tarkoittanut. Lisukkeeksi tein fetasalaattia pinaatista (sis. fetajuusto, pinaatti, punasipuli, tomaatti, oliiviöljy ja kurkku). Nam!




Proteiinimousse

1,5 dl jäisiä marjoja (käytin mustikoita)
1/2 dl vettä
4 rkl heraproteiinijauhetta
2 rkl macaa

Laita marjat ja vesi monitoimikoneeseen tai soseuta ne sauvasekoittimella. Pyri pitämään veden määrä minimissä, sillä muuten moussesta tulee litkua. Kaada jäinen sose kulhoon ja kääntele heraproteiinijauhe ja maca sekaan lusikalla. Ota sitten sähkövatkain apuun ja vatkaa kohmeista sosetta täydellä teholla niin kauan, kunnes se alkaa vaahdottua.  
  
Toimii mielestäni hyvin välipalana tai miksei vaikka jälkkärinäkin! 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)