maanantai 28. huhtikuuta 2014

Green Monster

Viherpirtelöt rulettavat etenkin näin keväisin, sillä niiden avulla voi puhdistaa kätevästi kehoaan. Etenkin, jos niihin sujauttaa detox-ominaisuuden sisältävää spirulinaa tai viherjauhetta (esim. vehnänorasjauhe) vähän tujummin. 

Itse lisäsin puolivahingossa todella tujun annoksen tiivistettyä viherjauhemixiä tässä hiljattain noin viikon ajan pirtelööni ja huppista: naama alkoi pukata finniä. Aiemmin en ole noin rajua puhdistumisreaktiota kokenutkaan. Tukkeumat rauhoittuivat ja hävisivät parissa viikossa, enkä muuta syytä niiden ilmaantumiselle keksi. Nyt tilanne on taas normaali, mutta eipä tuosta puhdistumisesta varmasti haittaa ollut, päinvastoin! Ja nyt todella uskon, että spirulinalla ja vehnänoraalla oikeasti ON puhdistava vaikutus. 


Muutenkin lehtivihreä eli klorofylli on huipputerveellistä. Kuten nimikin jo kertoo, kaikki vihreät kasvit ja kasvikset sisältävät sitä: mitä syvemmän vihreä kasvi on, sitä enemmän se sisältää klorofylliä.

Lehtivihreän molekyylirakenne on samanlainen kuin hemoglobiinin. Siksi se muun muassa parantaa veren rauta-arvoja. Lehtivihreän uskotaan myös nuorentavan ihmistä elävöittämällä ja uudistamalla soluja. Lehtivihreällä on myös parannettu masennusta sekä hoidettu tulehduksia ja haavoja. 

Green Monster

1 luomubanaani
1 pieni avocado
3 rkl spirulinaa
2-3 kourallista tuoretta babypinaattia
kookos-riisimaitoa

Voit säädellä pirtelön juoksevuutta kookos-riisimaidon määrällä: mitä enemmän sitä laitat, sitä löysempää pirtelö on. Itse teen usein melko paksun ja ruokaisan setin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)