torstai 18. syyskuuta 2014

Omenakanelihillo

Kesä vilahti ohi niin, että suhahti. Etenkin loppukesä, sillä silloin lähinnä lomailin: nautin auringosta, hyvästä kirjasta ja joutenolosta :) Ja tulipa siinä tehtyä myös pari ulkomaanmatkaa. Mutta nyt, kun lehdet alkavat kellastua ja syksyn tuoksu tuntua nenässä on aika palata taas astialle. 

Syksyn makuihin kuuluu ehdottomasti omasta pihasta kerätyt omenat. Meillä ei tosin ole omenapuuta pihassamme, mutta onneksi saan osani tätini omenapuun sadosta. Päätin tänä syksynä tehdä elämäni ensimmäisen omenahillosatsin. Laitoin sekaan hieman kanelia ja vitsit kun tulikin hyvää! Hillo on myös idioottivarma valinta: siinä ei oikein voi epäonnistua. Omenakanelihillo

omenoita
hiukan vettä 
intiaani- ja/tai kookospalmusokeria
kanelia

  
Lohko omput ja poista niistä siemenkota. Laita sitten ne kattilaan ja lisää sinne myös hiukan vettä. Älä kuitenkaan laita vettä enempää kuin sen verran, että pohjalla on hiukan, jottet saa hillon sijaan keittoa. Jos siltä tuntuu, vettä voi tarvittaessa lisätä keittämisen aikana, mutta mieluummin laittaisin hieman liian vähän kuin liikaa. Omenoiden ei tarvitse kiehua, joten mieto lämpötila (3-4) riittää.

Kun omput ovat pehmenneet tarpeeksi, muussaa ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon myös intiaanisokeri ja kaneli. Molempia kannattaa laittaa oman maun mukaan. Itse laitoin melko vähän sokeria ja kanelia juuri sen verran, että se pikkuisen maistuu, muttei hallitse. 

Jäähdytä sitten seos kunnolla ennen purkittamista. Ja avot, hillosi on valmis :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)