perjantai 28. kesäkuuta 2013

Nokkosmunakas ja minttutee

Etenkin näin kesällä helpot ja nopeat lounasreseptit houkuttelevat suuresti ainakin minua. Siksipä olen viime aikoina mieltynyt munakkaisiin. Niitä on helppo myös varioida oman maun ja jääkaapin sisällön mukaan :) Tällä hetkellä suosikkini on nokkosmunakas.


Nokkosmunakas

1 porkkana
3-4 kananmunaa
kaalia
2-3 rkl nokkosta jauheena
1 tomaatti
babypinaattia
ruususuolaa
kookosöljyä paistamiseen


Paista kaikkia raaka-aineita pannulla, kunnes munat ovat hyytyneet. Itse tykkään jättää porkkanat aika rapsakoiksi, joten ne voi lisätä halutessaan vasta ihan viimeiseksi. Kookosöljy antaa munakkaaseen niin kivan maun, ettei ruususuolaa lukuun ottamatta muita mausteita tarvita. Vaikka toki niitä voi lisätä, jos kuitenkin jää kaipaamaan lisämakua :) Tähän sopisi lisäksi vielä sipuli, mutta tällä kertaa en sitä lisännyt.
 


Jälkkäriksi voi siemailla vaikkapa minttuteetä. Minulla kasvaa nyt minttua joululahjaksi saamassani Zengrow-pöytäpuutarhassa, joten nappasin siitä muutaman lehden ja lisäsin ne kuumaan veteen. Tuoreista mintuista tulee ehkä parasta teetä ikinä! 


2 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää hyvältä! Mistä nokkosjauhetta sais?

    VastaaPoista
  2. Ja myös maistuu hyvältä, suosittelen kokeilemaan :) Nokkosjauhetta saa esimerkiksi luontaistuotemyymälöistä, ekokaupoista tai netistä. Minulla on käytössä CocoVin nokkonen, mutta sitähän voi kuivattaa ja jauhaa myös itse.

    VastaaPoista

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)