keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Mintturaakasuklaa

Helteet ovat taas muisto vain; tänäänkin kun satoi lähes koko päivän ja tämä viikko on ollut muutenkin sään puolesta aika huono. Nooo, toisaalta kesäsateistakin voi löytää sellaista omanlaistaan tunnelmaa. 

Minun sateisesta kesäpäivän illastani tulikin erityinen, kun keksin alkaa raakasuklaakokata, kuunnella portugalilaista kitaramusiikkia ja poltella suitsukkeita. Erityisesti kitaramusiikki ja suitsukkeet luovat ihanan tunnelman, mutta kyllä viimeistään raakasuklaalla herkuttelu vie sateen tuoman alakulon mennessään :)


Mintturaakasuklaa à la Pinja

2 dl kookosöljyä 
2 dl raastettua kaakaovoita
2 dl raakakaakaojauhetta
2-4 rkl kookossiirappia
1 dl lucumaa
2 rkl macaa
2 rkl tocoa
3 tippaa piparminttuöljyä 
ripaus ruususuolaa

Sulata rasvat vesihauteessa hiljaisella lämmöllä (lämpötila ei saa nousta yli 50 asteen). Kun ne ovat aivan täysin sulaneet, lisää seokseen jatkuvasti sekoittaen ensin kookossiirappi makeutukseksi, sitten jauheet ja lopuksi suola & piparminttuöljy. Annostele suklaa sitten muotteihin ja laita pakkaseen valmistumaan. Suklaa on valmis syötäväksi noin puolessa tunnissa, mutta parhainta se taitaa olla vasta jäähdyttyään yön yli jääkaapissa. Ellei se sitten mene heti parempiin suihin, niin kuin meillä usein käy... :) 



Ja tulihan se aurinkokin sieltä lopulta takaisin esiin! Ihanaa Johannes Linsteadin säestämää kesäiltaa (olen ihan rakastunut tällä hetkellä tämän tyyliseen kitaramusaan <3).




4 kommenttia:

  1. Voi nami!! Eikä kuulosta edes ihan mahdottomalta hommalta tuo raakasuklaan valmistus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Namia se onkin, eikä todellakaan vaikeaa! Itse asiassa raakasuklaata on ihan älyttömän helppo ja nopea valmistaa :)

      Poista
  2. Onpa hyvän näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?:)

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitääpä käydä liittymässä sivustoonne :)

      Poista

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)