Tein isänpäiväksi tänä vuonna raakakakkua, onneksi isäni tykkäsi siitä :) Vanhemmillani ei tosin ole blenderiä, joten jouduin käyttämään sauvasekoitinta: toista kertaa en kyllä sillä ryhdy raakakakkua leipomaan, sen verran kävivoimille käyvää se oli. Mutta kakku siitä lopulta kuitenkin syntyi! Tämä oli ensimmäinen raakakakkuni ja olen kyllä oikein tyytyväinen lopputulokseen ja makuun :)
Suklaa-avocado-chili raakakakku
2,5 dl saksanpähkinöitä (yön yli liotettuna)
2,5 dl tuoreita taateleita (kivet poistettuna)
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia, jotta
kakku on helpompi irrottaa vuoasta. Aja saksanpähkinät ja taatelit
tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi ja levitä
se vuoan pohjalle.
2,5 dl cashewpähkinöitä (yön yli liotettuna)
1 dl kaakaovoita (raastettuna & vesihauteessa sulatettuna)
1 dl intiaanisokeria
0,5 dl raakakaakaojauhetta
1 kypsä avocado
1 kypsä avocado
ripaus chiliä
mulpereita ja kookoshiutaleita koristeeksi
mulpereita ja kookoshiutaleita koristeeksi
Tää kuulostaa hyvältä! Et viitsisi samanmoista pyöräyttää viikonlopuksi ;)
VastaaPoistaHmmmm, ehkä voisin pyöräyttääkin. Ihan viimeistään tammikuussa ajattelin tätä teille tarjoilla ;)
PoistaHei Pinja! Ihana ohje, kiitos. Teimme ensimmäisen raakakakkumme ja se saavutti suuren suosion vappupöydässä. Laitoimme päälle eri marjoja ja kaakaovoin tilalle kookosöljyä. Lisäksi totesimme, että jos päällisestä jättäisi avocadon pois, niin siitä tulisi "mutakakkumaisempi". Hauskaa kun näitä voi varioida niin paljon. Kiitos kivasta blogista!
VastaaPoistaOi, kiva kuulla, että joku muukin on tykännyt tästä reseptistä :) Se on niin totta ja mielestäni parasta raakakakuissa, että niitä voi varioida helposti oman makuisikseen!
PoistaKiitos kauniista palautteesta, tämä piristi kummasti päivää :)
:) :)
Poista