Syksyn makuihin kuuluu ehdottomasti omasta pihasta kerätyt omenat. Meillä ei tosin ole omenapuuta pihassamme, mutta onneksi saan osani tätini omenapuun sadosta. Päätin tänä syksynä tehdä elämäni ensimmäisen omenahillosatsin. Laitoin sekaan hieman kanelia ja vitsit kun tulikin hyvää! Hillo on myös idioottivarma valinta: siinä ei oikein voi epäonnistua.
Omenakanelihillo
omenoita
hiukan vettä
intiaani- ja/tai kookospalmusokeria
kanelia
Lohko omput ja poista niistä siemenkota. Laita sitten ne kattilaan ja lisää sinne myös hiukan vettä. Älä kuitenkaan laita vettä enempää kuin sen verran, että pohjalla on hiukan, jottet saa hillon sijaan keittoa. Jos siltä tuntuu, vettä voi tarvittaessa lisätä keittämisen aikana, mutta mieluummin laittaisin hieman liian vähän kuin liikaa. Omenoiden ei tarvitse kiehua, joten mieto lämpötila (3-4) riittää.
Kun omput ovat pehmenneet tarpeeksi, muussaa ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon myös intiaanisokeri ja kaneli. Molempia kannattaa laittaa oman maun mukaan. Itse laitoin melko vähän sokeria ja kanelia juuri sen verran, että se pikkuisen maistuu, muttei hallitse.
Jäähdytä sitten seos kunnolla ennen purkittamista. Ja avot, hillosi on valmis :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)