Tässä kohtaa pitää ehkä kuitenkin tuulettaa ärsyyntymisen sijaan, sillä aiemmin meillä ainoastaan minä olen ollut hulluna raakakakkuihin. Mies on kyllä aina maistanut leipomuksiani, muttei ottanut koskaan maistipalaa enempää ja todennut vain, että "noooo, kyllähän tätä nyt syö" tai muuta vastaavaa. Noh, eihän raakakakut voi kaikkien makuun olla. Ja jäipähän minulle ja vierailleni (naisia hekin) enemmän syötävää ;) Aiemmin siis, nyt taitaa olla toisin :)
En kyllä yhtään ihmettele, että juuri tämä kakku maistuu myös sellaiselle, joka ei liiemmin aiemmin raakakakuista ole perustanut: kakku on nimittäin melko makea ja täyte suorastaan sulaa suussa! Kaiken lisäksi se oli supernopea valmistaa.
Banaanikakku
Pohja:
2,5 dl manteleita
2,5 dl kookosrouhetta
1 dl liotettuja kivettömiä taateleita
2,5 dl kookosrouhetta
1 dl liotettuja kivettömiä taateleita
vettä
ripaus ruususuolaa
ripaus ruususuolaa
Täyte:
2 kypsää banaania
reilu loraus kauramaitoa
2 dl cashewpähkinöitä (liotettuna 30-60 min)
4 rkl hunajaa
3/4 dl tuorepuristettua sitruunanmehua
5 rkl sulatettua kookosöljyä
2 tl soijalesitiiniä
1/2 tl vaniljauutetta tai 1 tl vaniljajauhetta
ripaus ruususuolaa
2 dl cashewpähkinöitä (liotettuna 30-60 min)
4 rkl hunajaa
3/4 dl tuorepuristettua sitruunanmehua
5 rkl sulatettua kookosöljyä
2 tl soijalesitiiniä
1/2 tl vaniljauutetta tai 1 tl vaniljajauhetta
ripaus ruususuolaa
Sekoita pohjan aineet blenderissä ja painele massa irtopohjavuokaan. Soseuta sitten täytteen aineet blenderissä samettisen kermaiseksi ja kaada pohjan päälle. Laita vuoka pakkaseen useaksi tunniksi tai pidä siellä yön yli. Ota jäinen kakku huoneenlämpöön 20-30 min ennen tarjoilua ja nautiskele ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)